Opmerkelijke Zaken, week 49 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 49 – 2020 gaat het over percussie op een kikker, een reactietest, muziek op basis van het weerbericht en een knap staaltje red neck engineering. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Reactietest met rood en groen.

Lekker drummen met wat percussie op DunkaDunka en op Drumbit.

Alle hoestjes en niesbuien die er in films te horen en te zien zijn geweest, zijn verzameld op Every Movie Cough.

The Conditional Orchestra componeert muziek op basis van het weerbericht. Is het bij jou zonnig, dan krijg je zonnige muziek en is het regenachtig dan wordt er een neerslachtig muziekje gespeeld.

Wat een bijzondere autorit zal dit zijn geweest.

Deze percussie kikkers laten een geweldig gekwaak horen als je met een stok over hun rug strijkt. Hoe groter de kikker, hoe lager de toonhoogte van het gekwaak.

Ga even lekker zitten op deze cactus stoel. Deze stoel is natuurlijk niet bedoeld als zitmeubel. Het is kunst gemaakt door Jan Howlin. Via IndePest

Barbara Franc uit Londen maakt kunst van gevonden voorwerpen. Van oude stoffen, blikjes maakt ze prachtig werk, zoals deze honden met lieve oortjes en een blikken paard. Via Moss and Fog. Bekijk meer van haar werk op Instagram.

paard
honden

Soms wordt het low tech genoemd, soms red neck engineering en in Australië heet het bush mechanics. Het komt allemaal op hetzelfde neer: een houtje touwtje oplossing die je in elkaar zet zonder dat je over de benodigde gereedschappen beschikt en gebruik maakt van de spullen die voorhanden zijn. Altijd geïmproviseerd en super creatief, maar verre van ideaal. Hieronder twee voorbeelden van Sad and Useless.

Don’t Think Twice is een korte documentaire over Alzheimer en muziek én over John Fudge. Hij liep door een ongeluk hersenletsel op en werd daarom al vroeg dement. Zijn katten, zijn gitaar en de Bob Dylan liedjes houden hem op de been. Via Lets Groef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *