Opmerkelijke Zaken, week 49

In Opmerkelijke Zaken, week 49 – 2021 gaat het over een omgebouwde kat, banjo op de bas, veiligheidsinstructies in vliegtuigen en een fiets die iedereen zelf in elkaar kan zetten. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Laat de vlag wapperen met FlagWaver.

Afgelopen 1 december is de jaarlijkse Whamageddon gestart. Dit spel begint op 1 december en eindigt op het einde van 24 december. Het doel is om zo lang door te gaan met je leven zonder de Wham’s kerstklassieker Last Christmas. Je bent af zodra je het nummer herkent.

Eeen zwart wit film uit 1897 met op de achtergrond de Jaffa-poort in Jeruzalem, werd ingekleurd met behulp van Artificiële Intelligentie. Bekijk het resultaat hieronder.

Hou je van mislukkingen? Dan is een bezoek aan het Museum of Failure aan te bevelen. Er is zoveel mislukt. Denk bijvoorbeeld aan de Philips Video 2000, de Trump University en het Harley Davidson parfum. Op dit online musuem vind je een uitgebreide collectie

Wat als je graag banjo wil spelen, maar alleen maar een basgitaar tot je beschikking hebt? Charles Berthoud heeft de oplossing.

Dirk Koy maak kunst. Zo kan hij een kat ombouwen tot een vogel en weer verder omtoveren tot een hond, een kip of muis. Bekijk het maar op onderstaand filmpje

Gebruikte theezakjes als canvas voor schilderijen?! Dat kan echt! Kunstenares Ruby Silvious maakt de mooiste minikunstwerken op gebruikte theezakjes. Hieronder zie je 2 voorbeelden. Via EsapeKit.

theezakjes kunst
theezakje kunst

De veiligheidsinstructies in een vliegtuig staan beschreven op een veiligheidskaart. Op deze manier weer je wat je te doen staat als er een noodsituatie ontstaat. Want safety first is het devies. Heel veel van die veiligheidskaarten zijn verzameld op de site Seatback Safety. Je vindt er kaarten van Pan Am, United, Continental, Emirates, British Airways, JetBlue en natuurlijk ook KLM. En wat je moet doen als het vliegtuig een noodlanding op het water maakt, staat op de kaart hieronder

Openbike is een project van architectuurstudio Arquimaña. Openbike is een fiets die je zelf in elkaar kunt zetten. De fiets wordt gemaakt uit traditionele fietsonderdelen en een houten frame. Je kunt de fiets zelf in elkaar zetten en aar eigen wens aanpassen. bekijk het resultaat hieronder.

openbike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *