Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 48 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 48 – 2021 gaat het over een centrifuge op pedaalkracht, Get Lucky gezongen door het Russische leger en het mobiele telefoon museum. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Relax

Bezoek het online Covid Art Museum.

Met Typotone kun je typen en tegelijkertijd muziek maken.

Als je ’s nachts naar boven kijkt., dan zie je in al dat donker ook heel veel lichtjes. Zijn het sterren, kometen of satellieten? De NASA vertelt hoe het zit.

In het Mobile Phone Museum vind je meer dan 2000 oude, iconische, mooi en hele lelijke mobiele telefoons. Het museum is opgezet door Ben Wood, die als hobby mobieltjes verzamelt. Hieronder een aantal lelijke exemplaren.

Het Rosgvardia Academic Song and Dance Ensemble is de groep muzikanten van de Nationale Garde van Rusland en het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de Russische Federatie. Hieronder zingen ze Get Lucky van Daft Punk

If It Can’t Be Reduced is een lied van Pete Seger dat hij in 2008 op 89jarige leeftijd zong (via Blog Jeroen Apers)

If it can’t be reduced, reused, repaired
Rebuilt, refurbished, refinished, resold
Recycled or composted
Then it should be restricted, redesigned
Or removed from production

De energierekening gaat komend jaar flink omhoog, Daarom kun je beter je kleding centrifugeren op pedaalkracht. Wil je ook een fietscentrifuge bouwen? Ga dan naar Instructables voor de uitleg en check hieronder de video.

Anil en Pamela toverden een verwaarloosde en onvruchtbaar geworden grond in India om tot een natuurreservaat. het stel kocht grond van de houtindustrie. Door ontbossing en vervuiling wilde er niks meer groeien en was de grond zo goed als onvruchtbaar geraakt. Dit proces wilden ze omkeren en dat is gelukt. Het duurde maar liefst 25 jaar om er weer een weelderig bos van te maken. Bekijk op de video hieronder hun verhaal.

Mobiele versie afsluiten