geen geld voor winterkleding

Opmerkelijke Zaken, week 48 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 48 – 2019 gaat het over een broek die je niet hoeft te wassen, heel veel haar en wat doe je als je geen geld voor winterkleding hebt? Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Heel veel lijstjes.

She Shreds is The Magazine Dedicated to Women Guitarists & Bassists. Een interessant artikel in dat blad is over de relatie met je basgitaar. How to Begin a Long Term Loving Relationship with Your Bass.

Positief nieuws met alleen maar dingen die goed gaan vind je op Beautiful News Daily.

Mooi filmpje van de BBC uit 1960 over Kate Ward. Ze houdt van honden.

https://www.facebook.com/BBCArchive/videos/1023177221362878/

Bijzonder: Vriendschap tussen hond en giraffe.

Rachel Lopez maakt foto’s van het ‘plafond’ van de taxi’s in Mumbai. Ze zet de foto’s op haar Instagram account. Er zitten mooie plaatjes tussen.

Labfresh: de broek die je nooit hoeft te wassen.

Met Big Hair worden kapsels bedoeld die bestaan uit hoog getoupeerd en veel haar. Je kunt het niet ontkennen als je iemand ziet…een enorme bos met haar. Pudding Cool zocht uit wat het hoogtepunt van de Big Hair periode was. Er werden 30.000 foto’s van leerlingen van middelbare school uit de periode 1930-2013 geanalyseerd om te kijken in welke periode Big Hair het meest populair was. Het antwoord vind je op de video.

Logeren in hotel voor slechts $1, per nacht. Dat kan in Japan. Er is wel een voorwaarde aan verbonden. Het reilen en zeilen in de hotelkamer wordt dan wel gefilmd en alles wordt live uitgezonden. Check alle live streams van het One Dollar Hotel op YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=k_D6eaNz6fU

De naar het zuiden gerichte koets was de voorloper van het kompas . het was een tandwiel aangedreven richtingaanwijzer die werd ontwikkeld tijdens de Noord-Zuid Dynastieën (420-589). Later, zo rond 1040 na Chr. werd het mag magnetisch kompas uitgevonden. Op de video hieronder zie je de naar het zuiden gerichte koets in actie.

Suzanne hangt winterjassen, sjaals en mutsen in de stad Groningen. Het is een actie om mensen die geen geld voor winterkleding hebben toch te voorzien van lekkere warme kleren.

Deze geluidsdichte ramen worden getest onder extreme condities. Bijzondere reclame.

Sean Lomax is wereldkampioen in kunstfluiten. Fluiten is voor hem een serieuze bezigheid en daarom traint hij al vele jaren om zijn vaardigheden, te verbeteren. Wired bezocht hem en kreeg enkele tips en trucs. Bekijk het hieronder.