Opmerkelijke Zaken, week 48 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 48– 2018 gaat het over onvertaalbare woorden, een stevige bas, restauratie van een bankschroef, het afscheidsconcert van The Band en een ongelukje in het magazijn. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 48 – 2018

Eunoia komt van het Griekse woord ‘εὔνοια’ en betekent ‘mooie gedachten’. Het zijn ook specifieke en speciale woorden met een unieke betekenis. Woorden waar er in een ander land geen woord voor is. Weemoed, gezelligheid en pretoogjes zijn voorbeelden uit de Nederlandse taal. Maar er zijn meer van die onvertaalbare woorden. Op Eunoia.world is een hele rits opgesomd.

Wat een luie kat!

Op Taste Atlas vind je een overzicht van regionale gerechten en culinaire producten. De Afrikaanse keuken bijvoorbeeld, is enorm divers.

keuken van Afrika

Amy Johnson vloog in 1930 als eerste pilote solo van Engeland naar Australië. Overdag werkte ze als typiste bij een advocatenkantoor. Lizzy Hobbs maakte een eerbetoon aan Johnson.

Een roestige en kapotte bankschroef van het merk Gressel wordt compleet gerestaureerd en is weer als nieuw.

Op Traffic Simulation kun je online een verkeersexperiment in gang zetten. Hoe beweegt het het verkeer zich, wanneer de voertuigen op de rotonde voorrang hebben, of wanneer rechts voorrang heeft? En als er eigenlijk alleen doorgaand verkeer is? Je ziet precies wanneer het verkeer vast loopt en er files ontstaan.

Minimals is een 3D animatie van ontwerper en regisseur Lucas Zanotto. Hij heeft dieren in de film teruggebracht tot de meeste elementaire en eenvoudige vorm.

Yu-Hsuan Wang is een illustrator en grafisch ontwerper uit Taiwan. Here for the Color besteed aandacht aan de kleurige werken van deze kunstenaar.

Stevige bas!

Kerstmis komt eraan…. Dat betekent heel veel veel zoetsappige kerstliedjes en sentimentele kerstfilmpjes. Love is a Gift is zo’n filmpje. Leg je zakdoek alvast maar klaar. ’t Is een tearjerker!

Op onderstaande video zie je hoe een je een bal maakt van multiplex platen

Ramp in de opslag…

De Rus Vladimir Tomin manipuleert de wereld de wereld met een cursor. Check het op onderstaande video.

Heb je een middagje tijd over en hou je van muziek. Luister en kijk dan naar het afscheidsconcert van The Band dat op 25 november 1976 werd gehouden. Je hebt wel even nodig want het concert duurt maar liefst 4 uur en 19 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *