tennis court

Opmerkelijke Zaken, week 47 – 2017

In Opmerkelijke Zaken, week 47 gaat het over een ecologische stad in Marokko, een bijzonder tennis court, een site voor platenverzamelaars, een glasharmonica en meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke Zaken, week 47

Het stadje Chefchaouen in Marokko wordt omgebouwd dot een volledige ecologische stad. Het gemeente zwembad inmiddels gebruik van zonnepanelen voor de stroomvoorziening en er worden tal van investeringen gedaan in  onder andere zonne- en windparken en elektrische bussen. Lees er meer over op Het Nieuws van de Vooruitgang.

Gratis bewegende icons downloaden kan op Icons8.

November is de ideale maand om een nestkast voor vogels op te hangen. Check 5 tips voor de juiste plek van een nestkast.

De 21 nieuwste werelderfgoed locaties is weer zo’n prachtige Storymap. Ben je geïnteresseerd in alle erfgoed locaties, dan kun je terecht op deze kaart.

Oorlogsbronnen.nl is een zoekmachine met ruim tien miljoen bronnen uit de Tweede Wereldoorlog, afkomstig van honderd verschillende archieven, musea, bibliotheken en herinneringscentra.

Kunstenaar Asad Raza heeft in samenwerking met Converso een voormalige 16de eeuwse kerk in Milaan omgetoverd tot tennis court. Ziet er heel speciaal uit!

tennis court
Bron foto: Fubiz

Vinyl Hub is een website waarop (bijna) alle platenzaken, platenbeurzen en vinyl evenementen op de hele wereld zijn verzameld. Een ideale site voor de platenverzamelaar en lp liefhebber!

Data-analist, muziekliefhebber en designer Nicholas Rougeux heeft een truc bedacht om muzikale arrangementen te visualiseren en om te zetten in kleur. Dat heeft hij onder meer toegepast op de ‘De vier jaargetijden’ van Vivaldi. Op de video hieronder kun je de kleuren van deze compositie bewonderen.

De Braziliaanse fotografe Angélica Dass laat de schoonheid van alle huidskleuren zien. Ze heeft ruim 4000 portretten van een Pantone kleurcodering voorzien in haar Humanae project. Luister naar verhaal van Dass.

Luister naar een cover van de titelsong uit de film Rock met Sylvester Stallone ‘Rocky Gonna Fly Now’. Het is een cover op zijn Russisch met accordion, trompet en fluit.

Componist William Zeitler laat zien hoe de de glasharmonica bespeelt. Dit muziekinstrument was een uitvinding van Benjamin Franklin in 1761

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *