Opmerkelijke Zaken, week 47 – 2023

Opmerkelijke Zaken, week 47 – 2023 gaat het over adhocisten, cognitieve achteruitgang, 500 maaltijden en kleurrijke truien. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Muted is een leuke verzameling muziek-maak tools

Goed nieuws voor honden- en kattenbaasjes. Uit een onderzoek onder oudere volwassenen bleek dat eigenaren van katten en honden doorgaans een langzamere cognitieve achteruitgaan dan niet-dieren eigenaren.

Adhocisten zijn mensen die de beschikbare middelen op een nieuwe manier gebruiken om een ​​probleem snel en efficiënt op te lossen en tot nieuwe resultaten te komen. Adhocisme is een echt begrip. De term die bedacht is door de architectuur-historicus Charles Jencks die deze kunst van het improviseren, tot een kunst verhief. En als je het niet begrijpt, dan kun je beter een kijkje nemen om hun Instragram account, want plaatsjes zeggen veel meer dan 1000 woorden.

Op 500 Meals zie je 500 maaltijden. Het is een project van Jack Baty. Hij fotografeerde meer dan een jaar lang alle maaltijden die hij nuttigde. Hieronder zie je 9 maaltijden.

Voordat de iPod en de Walkman er waren, was er de Mikiphone. Dit is een draagbare platenspeler die opgevouwen kon worden tot een hoesje dat in je zak paste. Deze draagbare fonograaf, uitgevonden rond 1924, werd aangedreven door een handslinger en kon 10-inch platen afspelen. Op de video krijg je een demonstratie van de Mikiphone.

Heerlijk maf liedje van rockabilly artiest Sleepy LaBeef. Het nummer gaat over hygiëne en eigenlijk over het gebrek eraan. Het nummer gaat over de liefde die maar niet wil lukken. Zijn vriendinnetje, die waarschijnlijk smetvrees heeft, vindt het niet hygiënisch genoeg om te zoenen en handjes vast te houden. Luister hieronder naar It Ain’t Sanitary.

Kendall Ross, ook bekend als I’d Knit That, is een textielartiest uit Oklahoma City. Ze is vooral bekend vanwege het met de hand breien van kleurrijke, draagbare truien, eigenlijk meer kunstwerken. EBekijk het werk van Ross op haar Instagram-account. Hieronder wat voorbeelden.