Opmerkelijke Zaken, week 47 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 47 – 2021 gaat het over de handen van Van Gogh, legokunst, menselijke meubels en het hoogste postkantoor ter wereld. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Social media en streaming zijn relatief nieuwe diensten in muziekland. Wat als legendarische muzikanten, zoals Elvis Presley, Bob Marley of Sam Cooke nu nog geleefd hadden? Wat zou hun muziek dan opbrengen? De Britse site Money.co.uk deed een schatting op basis van de cijfers van Spotify, YouTube en Instagram. Bob Marley staat bovenaan. Zijn muziek brengt bijna €15 miljoen op per jaar Op nummer 2 staat Elvis Presley met €1,4 miljoen per jaar en op de derde plaats staat David Bowie met jaar €1.2 miljoen.

Geen maracas? Geen nood!. Een paar flesjes werken ook!

Hikki is een klein dorpje in het Himalayagebergte in India. Het ligt op 4440 meter hoogte. Smartphones werken er niet en er is ook geen internet. Wel is er een postkantoor. Het is het hoogste postkantoor ter wereld. Rinchen Chhering is sinds de opening in 1983 de postbode en runt het postkantoor.

Wil je leren tekenen als Vincent Van Gogh? Volg dan de serie online workshop van het Van Gogh Museum. De eerste aflevering staat inmiddels online en je leert er handen tekenen zoals Vincent van Gogh. Het gaat om boerenhanden. Van Gogh vond met name de handen van boeren belangrijk, want die gebruikten ze om te spitten, zaaien en oogsten. Hij gaf ze daarom een belangrijke plek in zijn meesterwerk De aardappeleter en maakte veel schetsen van handen als voorstudies. Aflevering 2 en 3 volgen op 18 en 23 november.

Adnan Lotia ‘schildert’ beroemde albumhoezen na met lego. Hieronder zie je twee iconische platenhoezen. Op zijn Instagramaccount kun je nog veel meer van zijn legokunst bewonderen

Ontwerper en beeldhouwer Chris Wolston heeft zich in zijn werk altijd laten inspireren door traditionele ambachten, zoals weven en het werken met keramiek. Daar is het ook het rietvlechten aan toegevoegd. Zin nieuwste serie getiteld Temperature’s Rising bestaat meubels zoals stoelen, tafels en ligstoelen die menselijke elementen bevatten. Bronnen: TL magazine en Design Milk. bekijk hieronder twee voorbeelden van zijn rieten meubels.

rieten lamp