Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 47 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 47 – 2020 gaat in op de vraag hoe laat het is en of een olifant langer over doet om te plassen dan een kat. Ook nog een liedje op een kalimba voor een hond en een groeiende zonnebloem. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Hoe laat is het in…Amsterdam, Dhaka of Tokio?

Zo nu en dan wordt een lokje haar van Napoleon op een veiling aangeboden. Maar is dat wel het het haar van Napoleon? Hoe zag het zijn haar er eigenlijk uit en wat voor kleur had het? Is het ergens te zien? Shannon Selin beantwoordt alle vragen over het haar van Napolen.

Napoleon Bonaparte: Bron afbeelding: Wikipedia

Mama, 59 jaar oude chimpansee die woonde in Burgers Zoo is behoorlijk ziek. Ze gaat het niet halen. Haar vroegere verzorger Jan van Hooff brengt haar nog een laatste bezoek.

España bizarra laat de absurde, vreemde en bijzondere kant van Spanje zien. Waar vind je nou een mega ham als standbeeld? In Granada.. in Spanje!

Here Comes the Sun gespeeld op de kalimba voor een een blije hond.

Doe grote zoogdieren er langer over om te piesen dan kleinere dieren? Het wordt uitgelegd aan de hand van het piesgedrag een olifant en een kat.

Wil je de rivier openritsen? Dat kan met deze boot, de Zip-Fastener Ship genaamd, die lijkt op de sluiting van een rits

De groei van een zonnebloem in 83 dagen, maar dan teruggebracht in 2 minuut en 20 seconden.

Een foto van Gianni Berengo Gardin gemaakt in Parijs in 1954.

Cholitas zijn Boliviaanse vrouwen van het platteland. Ze dragen een bolhoed en rok met franjes. Ze hebben vaak te maken met discriminatie en seksime. In La Paz hebben 11 Cholita’s enige tijde geleden besloten het niet langer te pikken . Ze laten zien dat ze wereld aan kunnen. Dat doen ze op een bijzonder manier. De Climbing Cholita’s beklimmen de bergen in hun traditionele kledij en gaan zo hoogste top van Bolivia: de bijna 7000 meter hoge Aconcagua.

Mobiele versie afsluiten