Opmerkelijke Zaken, week 47– 202

In Opmerkelijke Zaken, week 47 – 2022 gaat het over bellen blazen, spelende hommels, Mindy het mens van de toekomst en sneakers in plakjes. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Digitaal bellen blazen kan je op Bubbles.

Op screenplays.io zijn scenario’s van beroemde en minder beroemde films, verzameld.

Er zijn heel wat uitvinders die om het leven zijn gekomen door hun eigen uitvinding. Check de lijst.

De website Urbex (afkorting van urban exploring) staat vol met foto’s van verlaten plekken in de door de mens gemaakte omgeving. Urbex.nl is een bloeiende fotocommunity waar mensen hun favoriete verkenningen delen.

Hommels kunnen net zoals dolfijnen, honden en mensen spelen. Gewoon voor de lol. Dat ontdekten wetenschappers. De resultaten van dit onderzoek staat beschreven op de site Science Direct. Ook kun je de hommels in actie zien op onderstaande video.

The Bohemian Rhapsody van Queen op de blokfluit.

Kunstenaar Jim Bachor uit Chicago gebruikt de kuilen in de weg en gaten in de straat als zijn canvas. Hij vult ze op met glas- en marmermozaïeken. Op de video hieronder zei je twee voorbeelden.

Henk van Dommelen is 80 jaar, maar gaat nog lang niet met pensioen. Hij werkt nog altijd 40 uur per week als stratenmaker.

Mindy is het mens van de toekomst. Mindy bestaat natuurlijk niet echt, maar is een model van hoe wij mensen er rond het jaar 3000 uitzien. Volgens de makers van Mindy ziet ons lichaam er anders uit. Dat komt door gebruik van smartphones, laptops en andere technologie. Onze hand gaat er uitzien als een tekstklauw, we hebben een kromme rug, een elleboog van 90 graden en een kleiner hoofd.

Kunstenaar Fabian Oefner deconstrueert sneakers. Althans zo lijkt het. Hij snijdt ze een reepjes, hij hakt ze in blokjes en laat er net genoeg van heel om te zien dat het om een sneaker gaat. Via Moss and Fog.

sneakers