happyness in the world

Opmerkelijke Zaken, week 47 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 47 – 2019 gaat het over plastic een muziekstuk dat bij voorbaat al mislukt is, het geluk in de wereld en een druppel honing. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 47 – 2019

Joy Milne is een verpleegster. Ze kan Parkinson ruiken voordat je de diagnose hebt gekregen.

Wat at men in 6000 voor Christus en wat dronk men vanaf 2737 voor Christus en wat zijn nu de populaire gerechten. Lees het allemaal op de Food Time Line

Hoe vaak moeten mensen muziek op Spotify streamen om hetzelfde bedrag bij elkaar brengen als de verkoop van 1 dubbelalbum. Het antwoord is 8459 keer. De Duitse muziekproducent Alex Leonard heeft de berekening gemaakt.

Het Verenigd Koninkrijk uitgedrukt in geld.

Taxidermie houdt zich bezig met het opzetten van dode dieren. Niet iedereen kan het. Soms gaat het mis. Op Crappy Taxidermy zie je voorbeelden van hoe het niet moet. Arme Kermit!

Joni Mitchell zingt Big Yellow Taxi op het Isle Of Wight Festival in 1970.

Corey Schutz speelt Failing van Tom Johnson. Dit muziekstuk is bij voorbaat al mislukt. Het is namelijk een ontzettend moeilijk stuk voor de contrabas. Luister zelf maar waarom.

De Syracuse University Library verzamelt plastic. Met deze Plastics Collection wil men meer begrip krijgen van het gebruik van kunststoffen. De Plastics Collection omvat boeken, tijdschriften, manuscripten en meer dan 5.000 plastic objecten die zijn geproduceerd vanaf de late 19de eeuw tot heden.

Happyness in the world toont hoe gelukkig de wereld is aan de hand de hedonometer die de online gemoedstoestand van mensen meet. Je kunt ook terug in de tijd.

Wat gebeurt er met een druppel honing. In onderstaande time lapse wordt een druppel honing 55 uur gevolgd. Het wordt een smakelijke verzamelplaats voor een stel mieren en wat vliegende insecten. Er blijft niets over.

Wat gebeurt er met onze planeet, als de mensheid zou verdwijnen. De BBC laat het zien.

Henning M. Lederer laat boekomslagen tot leven komen. Hieronder het bewijs.

En bekijk ook deze boekomslagen eens en ook deze zijn prachtig.