kleuren

Opmerkelijke Zaken, week 47– 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 47– 2018 gaat het over een muzikale kaart van Londen, een huilende kat, een hindernisbaan voor eekhoorns en een gadget waarmee je saaie hot dogs kunt omtoveren tot spannende figuren. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 47 – 2018

Maak je eigen emoji met de emojibuilder.

Spannend tochtje.

spannend tochtje
Afbeelding via: Bits and Pieces

Op Not Never No vind je heel veel psychedelische kleurenpracht.

kleuren

Joanna Wilson heeft een jurk gemaakt van 1500 DVD Netflix enveloppen.

jurk van Netflix enveloppen
Afbeelding via Peewee

Komt er een ZepBnB: een AirBnB voor duurzame vakantiehuizen?

Met deze muzikale kaart van Londen kun je het rijke muzikale erfgoed van Londen verkennen.

Muzikale kaart van Londen

Het leven in het Noord-Koreaanse Pyongyang is gevangen in een tiltshift timelapse video van LitlleBigWorld.

Een paternoster is een lift die bestaat uit cabines voor maximaal twee personen. De lift heeft geen deuren en wordt zonder onderbreking aan twee kettingen in een schacht omhoog en omlaag getrokken. En deze lift heet een paternoster omdat het doet denken aan het kralensnoer, de traditionele rooms-katholieke rozenkrans, die aangeeft wanneer een paternoster gebeden moet worden. En een extra gebed kan je wel gebruiken, want een pasternoster is best gevaarlijk.

Van uien snijden moet je huilen. Dat geldt ook voor katten.

Met de Happy Hot Dog Man is elke maaltijd een avontuur! Tover saaie hot dogs om tot spannende figuren, decoreer ze met mosterd, mayonaise of ketchup en eet ze daarna op! De Happy Hot Dog Man maakt je maaltijd tot een feest.

In A Squirrel’s Guide to Success wordt aangetoond dat een eekhoorn een vastberaden slim dier is. Maar er moet wel een beloning tegenover staan. Een lekker bakje hazelnoten bijvoorbeeld. Met zo’n lekker hapje in het vooruitzicht kan een eekhoorn alle hindernissen overwinnen en succes boeken. Bekijk het op onderstaande video.

Het wordt weer winter. Tijd om te schaatsen. Kunstschaatsen bijvoorbeeld. En iedereen kan het… zelfs als je een kat bent.

Nooit geweten dat een jachtluipaard, ook wel een cheetah genoemd, niet kan brullen zoals bijvoorbeeld een leeuw. Ze hebben een soort miauw. Luister zelf maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *