aardbevingbestendige huizen

Opmerkelijke Zaken, week 46 -2017

In Opmerkelijke Zaken, week 46 gaat het over aardbevingsbestendige huizen, frikadellenvlaai, slaapliedje voor een pup, lachwekkende natuurfoto’s en meer opmerkelijke zaken.

 Opmerkelijke Zaken, week 46

#BackToSender: stuur flesjes en blikjes terug naar drankproducenten. Met deze actie wil milieuorganisatie Recycling Netwerk de drankenproducenten aansporen om de uitbreiding van statiegeld te steunen.

Wat vinden mensen van Donald Trump? Op de site Trump In One Word mag je het slechts met één woord beschrijven. Er is zelfs een Nederlands versie.

Bekijk de 40 finalisten van de The Comedy Wildlife Photography Awards waarin je de natuur op zijn lachwekkendst ziet.

De menselijk neus ruikt het best om 21.00 uur ’s avonds.

Nieuw bij de Aldi: frikadellenvlaai met currysaus. Deze vlaai die  €3,99 kost kun je naar eigen inzicht afwerken met uien en mayonaise.

frikadellenvlaai
Bron foto: Distrifood

In het hoofdkantoor van Cloudflare, in San Francisco, vind je een muur met lava lampen. Deze muur, ’the Entropy Wall’ wordt gebruikt om willekeurige cijfers te genereren, waarmee het internet veilig wordt gehouden. Ingewikkeld! In onderstaande video wordt uitgewerkt hoe het werkt!

Plastic Whale maakt tafels, lampen en andere kantoormeubelen van plastic dat uit de Amsterdamse grachten is gevist. Hoe het werkt, zie je op de video hieronder.

Deze 35 jarig Brit heeft in het dagelijkse leven een baan bij British Airways. In zijn vrije tijd leeft hij alsof het nog 1946 is. Check het op de video hieronder.

Eric Clapton geeft in onderstaande video uitleg over zijn gitaarspel. De video dateert uit 1968. Clapton was toen 23 jaar oud en op tournee met zijn band Cream.

Schattig; Dit meisje zing een slaapliedje voor haar puppy.

De wereld is heel slecht ontworpen. Gelukkig helpt het als we de natuur kopiëren. Zo hebben de designers van de Japanse treinen in Japan heel goed gekeken naar de IJsvogel.

Deze aardbevingsbestendige huizen in Japan zijn gemaakt van piepschuim.

aardbevingbestendige huizen
Bron foto: Design You Trust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *