Opmerkelijke Zaken, week 46 – 2023

Opmerkelijke Zaken, week 46 – 2023 gaat over politiek, een houten Tesla, haarkruinen, antidepressiva of Tolkien en oude rapsongs. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Hoe klinkt suspense……? Luister zelf maar.

Heb je behoeft aan iets leuks, iets liefs en iets schattigs? Bezoek dan de site Open Puppies. Heel veel lieve hondjes.

Quilt Bot is een handige tool om een patroon voor een patchwork quilt te maken.

Op de site Antidepressants or Tolkien kun je raden of een woord een antidepressivum of een Tolkien-personage is.

Met het oog op de verkiezingen even een leuk nummer over politiek dat ik aantrof op Boekenblues. het gaat om Politician Rag van blues en soulzanger King Solomon. Politician Rag is nog steeds een super actuele track. Zeker met de verkiezingen in het zicht. Dan gaat het om echt maar 1 ding: Vote for me! Maar ook als je niet van politiek houdt en het je niet kan schelen welke partij de verkiezingen wint, is dit nummer het waard om het te het beluisteren. Het is een heerlijke funky track met een vette bas, een dwarrelende dwarsfluit en die rap-achtige manier van zingen. Vote for King Solomon!

Via onderstaande video ga je terug in de tijd, Naar 1956 om precies te zijn. het is een opnieuw ingekleurde documentaire over Soho. De film is gemaakt tijdens de Summer Fair.

Onderzoekers geven aan dat kruinen op het hoofd bij mensen die op het zuidelijk halfrond wonen, met name tegen de klok ingaan. Kruinen van mensen die op het noordelijk halfrond wonen gaan met de klok mee. Hoe komt dat. Heeft het Corioliseffect ook toegeslagen op de haarinplant? Via New Scientist.

kruin
Haarkruin van een baby. Afbeelding via Wikipedia

In slechts 100 dagen bouwden vader en zoon van ND Woodworking Art een replica van de beroemde en Tesla Cybertruck. De auto is gemaakt van hout .

Hiphop is een cultuur een manier van leven en rap is een muzikale uiting van die hiphopcultuur. Rappen is ook een muzikale techniek, die al veel langer bestaat dan hiphop. Op het blog van Ethan Hein vind je heel veel oude rapsongs. Every Brother Ain’t A Brother van Gary Bird uit 1970 is zo’n rapnummer uit de oude doos.