Opmerkelijke Zaken, week 46– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 46– 2022 gaat het over herrie in de stad, een koe, tunnelboeken en kunst in overtreffende trap. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Anonychie is het totaal ontbreken van de nagels.

Mastodon voor kaartenmakers: Mapstodon.space.

Download een geluidje en druk daarna op de knop.

Bartosz Ciechanowski legt uit hoe een mechanisch horloge werkt.

De Belgische letterontwerper Clotilde Olyff heeft een alfabet samengesteld uit stenen.

Hoe klinken Londen, Parijs en New York? Op Noisy City kun je beluisteren hoeveel herrie deze steden uitstoten.

Koe glijdt heuvel af.

Bij de Asai Screw Manufacturing Company in Soka City, Japan, worden mdagelijks 400.000 schroeven gemaakt. Check hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Polyritme uitgelegd in een video.

Een tunnelboek zijn 3D boeken. Ze zijn niet gemaakt om te lezen , maar om in te kijken en superleuk. het is een een soort uittrekbare kijkdoos, waarin in verschillende lagen een tafereel wordt getoond. Op de video hieronder krijg je een korte les in de geschiedenis van de tunnelboeken.

Boeken gaan steeds meer behoren tot het verleden. Het internet is hier debet aan. Boeken die in onbruik zijn geraakt en liggen te stof happen in de boekenkast, worden door Cara Barer tot kunst verheven. Ze rouwt en kleurt bladzijden uit boeken tot prachtige kunstwerken. Hieronder een tweetal voorbeelden. Via Escape Kit.

Kunstenares Ari Bird houdt van groot. Haar kunst is altijd overtreffende trap van doodgewone voorwerpen. Van broodclipjes, sigaretten, sokken en nog veel meer. Check ook haar Instagram.

De nachten worden lang, daarom willen we het extra gezellig maken met een kaarsje. Een kaars moet je uitblazen, en soms vergeet je dat. Daarom is een kaarsendover handig. Deze kun je zelf bouwen. Op de video hieronder zie je hoe dat in zijn werk gaat.