Opmerkelijke Zaken, week 46 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 46 – 2021 gaat het over kunst met bakstenen, schrijven met je hersenen, kippenbrillen en slimmer vergaderen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Ook honden gaan dood. Op Petapixel staan een heleboel foto’s verzameld van hondenbaasjes die voor de allerlaatste keer afscheid nemen van hun hond. De foto’s zijn gemaakt door end-of-life pet photographer (ja, je leest het goed) Lauren Smith-Kennedy.

John Cleese vertelt zijn 5-stappenplan voor kortere en productievere vergaderingen. Bekijk het op de video uit 1976.

Jamie Okuma maakt prachtige schoenen en laarzen. Kunstenares en modewerker Okuma komt uit Californië en heeft Indiaanse roots en dat is te zien. In haar ontwerpen verwerkt ze kralen, kleuren én schoenen. Bron: Thread, Fashion and Costume.

schoen

Rodian houdt van bakstenen. Hij bouwt de mooiste muren en gebouwen van baksteen. Ingewikkelde patronen, technieken en tips over zijn bakstenenkunst zet hij op tutorials op YouTube. Hieronder al een voorproefje.

Chris Conrad is een origami artiest. Hij vouwt met name menselijke en dierlijke figuren. Check zijn Instagram account voor meer informatie. Bekijk hieronder zijn origami dino.

Een man die volledig verlamt is, kan met behulp van een computer weer schrijven. Met behulp van een brain-computer-interface (BCI) kan de man zijn gedachten opschrijven door er aan te denken. Hersenwerk dus. De man moest zich voorstellen dat hij pen en papier vasthield. De onderzoekers van Stanford ontdekten hersensignalen die verband houden met handschrift en ontwikkelden een interface waarmee de verlamde patiënt kon schrijven. Bekijk het op de video hieronder.

Kippen kunnen onderling nogal eens vechten. Dat kan leiden tot een gehavende verendos, maar het kan zelfs leiden tot de dood. Omdat te voorkomen werden er kippenbrillen ontwikkeld. Dat zijn een soort oogkleppen waarbij de kip niet recht vooruit kan kijken en de vijandige kip dus niet meer ziet. Ook een pluimveehouder uit Friesland was er van overtuigd dat die zet kippen een met een kippenbril op, niet meer zouden gaan vechten.