Opmerkelijke Zaken, week 46 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 46 – 2020 gaat het over een pentagram strikken met je schoenveters, een automatische fluitspeler en een vrolijk ziekenhuis. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Op Vocodes kun je tekst naar spraak omzetten en de tekst laten uitspreken door beroemde stemmen zoals Homer Simpson en Arnold Schwarzenegger.

Op Ian’s Shoelace Site staat uitgelegd hoe je een pentagram moet strikken met je schoenveters.

Voordat Terry Gilliam zich aansloot bij Monty Python, maakte hij bizarre animaties voor de Britse serie Do Not Adjust Your Set. Met behulp van oude foto’s en illustraties creëerde hij ook enkele van de meest memorabele momenten van Monty Pythons Flying Circus. In onderstaande video legt hij uit hoe hij dit allemaal deed. Via Nag on the Lake.

Masako Wakamiya uit Japan is 81 jaar. Ze vond dat er te winig leuke spelletje voor enioren waren en en creëerde haar eigen app. Het spelletje heet Hinadan en is geïnspireerd op een traditioneel Japans poppenfestival.

In het Morris Museum, in Morristown in de V.S. vind je een grote verzameling mechanische muziekinstrumenten en automata. Een bijzonder exemplaar is de Floutiste een bijna levensechte fluitspeler. die gemaakt werd door de Fransman Alexandre-Nicolas Théroude die er van 1869 tot 1877 aan werkte.

Konnakkol is vocale percussie waarbij je heel goed moet kunnen tellen en de tekst kunnen onthouden. Deze muzikale kunst is afkomstig uit Zuid-India en eigenlijk is het de Indiase versie van scatten, maar dan veel ingewikkelder! Konnakkol goeroe B C Manjunath kan van elk liedje een Konnakkolversie maken. Zelfs van Twinkle Twinkle Little Stars. Het begint simpel, maar dan…..

De Japanse kunstenaar heeft een steriele CT-scan ruimte in in het kinderziekenhuis in Washington D.C. getransformeerd in vrolijke tuin met lachende bontgekleurde bloemen. Via This Is Collosal.

ziekenhuis

Yola is een uitgestorven taal. Het lijkt op het Engels en werd vroeger gesproken in Zuid-Oost Ierland. Men denkt dat het afstamt van het Middelengels, dat tijdens de Normandische invasie die begon in 1169, naar Ierland werd gebracht. Hoe Yola klinkt, kun je op onderstaande video beluisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *