paddenstoel studio

Opmerkelijke Zaken, week 46 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 46 – 2019 gaat het over de evolutie van de Nvidia grafische kaart, een pratende hond, Het Japanse antwoord op James Brown en Lulu het varken. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 46 – 2019

Nooit geweten dat de tong van Godin Kali model stond voor het Rolling Stones logo.

Godin Kali
Godin Kali met de lange tong. Bron afbeelding Jagadhatri – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, Wikipedia

Ben je een gamer? Dan weet je waarschijnlijk wat een Nvidia grafische kaart is. Zo’n kaart zorgt voor de verbinding tussen je computer en je beeldscherm. Hoe beter de grafische kaart, hoe beter en scherper het beeld. De grafische kaarten zijn door de tijd zeer geavanceerder geworden. Bekijk hieronder de evolutie van de Nvidia grafische kaart van 1995 tot en met 2018.

Zainichi Funk klinkt als …. Juist ja: James Brown. Luister naar het nummer Bakudan Kowai (Griezelige bom) uit 2011.

Stella is een hond die kan praten. Ze doet dat met behulp van een pratende soundboard. Stella is 18 maanden oud en spreekt al 29 woorden. Ook kan Stella woorden combineren. Op de video hieronder zie je hoe de hond precies kan praten.

Happy Stella!

Duncan Johnson maakt schilderijen van hout. Hiervoor gebruikt hij sloophout dat hij verzameld van stortplaatsen en bouwplaatsen in Vermont. Lees er meer over op het blog van Jeroen Apers. Hieronder twee voorbeelden.

Deze paddenstoel studio is een kunstwerk om in te werken. Het is gemaakt door Katie Bethune-Leamen.

paddenstoel studio
Afbeelding via Peter from Texas

Lulu het varken redde in 1998 het leven van baasje Jo Ann Altsman. Toen Jo Anne samen met haar man Jack en varken Lulu aan het kamperen waren, kreeg Jo Anne een hartaanval. Jack was aan het vissen, dus stond Lulu er alleen voor. Lulu rende naar de dichtstbijzijnde weg en besloot midden op de weg te gaan liggen. Een voorbijganger zag Lulu en stopte. Lulu zette het op een rennen en de voorbijganger volgde haar naar de camper en zag daar Jo Anne. Het liep goed af met Jo Anne en Lulu werd een heldin! Lees er meer over op White Wolf en bekijk onderstaande video.

Hoge hakken waren vroeger heel mannelijk en alleen stoere krijgers te paard droegen ze. Bekijk het op geschiedenisles over schoenen met hoge hakken.

Sommige honden hebben het veel beter dan jij. Hoe dat komt? Check het op onderstaande reclame.