Opmerkelijke Zaken, week 45– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 45– 2022 gaat het over snorharen, honing, een gezicht in de muur en een cv op Spotify. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Prison Map toont de geografie van gevangenissen in de V.S.

Op Slow Roads kun je lekker langzaam autorijden.

Solliciteren? Maak dan een cv op Spotify. Hier vind je een Spaanse versie van zo’n muzikale cv.

De Comiclopedia is een geïllustreerd online overzicht met informatie over meer dan 14.000 striptekenaars van over de hele wereld. De Comiclopedia is ontwikkeld door Kees Kousemaker, de eigenaar van Stripwinkel Lambiek. Hij lanceerde deze online encyclopedie in 1999.

Op het Instagram Account vind je kunst met voedsel.

Luister naar het geluid van de Fujaraflutes. Deze fluit is speciaal gemaakt voor de soundtrack van de film The Whale van Darren Aronofsky.

Zie je overal gezichten of dieren in? Zie je een gezicht in de wolken of het zie je een dier in een stuk hout? Dan heb je te maken met pareidolie. Dit is een psychisch verschijnsel, waarbij je in alledaagse voorwerpen gezichten herkent. Dat komt omdat het menselijk brein nu eenmaal sterk geneigd is overal iets herkenbaars van te maken. Hieronder twee voorbeelden

Een gezicht in een stapel kartonnen dozen. bron Wikipedia
Een gezicht in een oude muur. Bron Wikipedia

Linus Åkesson bouwde de Commodordion. Dit is een accordeon die is gemaakt van een Commodore 64 wat floppy’s en tape.

Vreemd filmpje uit Pakistan over honing. In het filmpje wordt onder meer antwoord gegeven op de vraag of je in honing kunt zwemmen.

De meeste zoogdieren hebben snorharen. Maar waarvoor dienen die snorharen? En wist je de voorouders van de mensen ook snorharen hadden? Je krijgt alle antwoorden van Robyn Grant. Zij doet onderzoek naar snorharen.

Kunstenaar David Bowen bekabelde een plant (een philodendron) met elektrische sensoren. Op deze manier werden de signalen van de plant realtime overgebracht naar de robotarm die een vlijmscherpe machete vasthield. Bekijk het op onderstaande video.