In Opmerkelijke Zaken, week 45 – 2021 gaat het over een wetenschappelijk tijdschrift dat gewijd is aan Bruce Springsteen, een Renault die dienst doet als hotelkamer, een kattenlift en tel het maar op je vingers na. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.
Opmerkelijke Zaken
Er bestaat een wetenschappelijk tijdschrift dat gewijd is aan Bruce Springsteen en zijn oeuvre. Het heet BOSS en dat staat voor The Biannual Online-Journal of Springsteen Studies. Het is een wetenschappelijk tijdschrift dat gewijd is aan Bruce Springsteen en zijn oeuvre. Via BoekenBlues.
Ergens rond het jaar 1675 was het best lastig om midden in de nacht klok te kijken. Er was namelijk geen licht. De Britse klokkenmaker Edward East bedacht daarom een ingenieus apparaat: de nachtklok. Dankzij de verlichte wijzerplaten van de nachtklok kon altijd zien hoe laat het was: overdag én ’s nachts. Het enige probleem? Je moest een olielamp gebruiken om de cijfers te verlichten, en zoals de meeste klokken had de nachtklok een houten kast. Gevaarlijk dus dat klokkijken
De Renault Suite No. 4 is een hotelkamer op wielen! De bedenker van dit minihotel is ontwerper Mathieu Lehanneur. Deze nomadische hotelsuite is ontworpen ter ere van het 60-jarig jubileum van het automerk van hun legendarische 4L, voor het eerst ontworpen in 1961. Lehanneur vond deze 4L (uitgesproken als “Quatrelle” in Frans) opnieuw uit. Dat deed hij ter ere van de 60ste verjaardag van deze auto. Wil je ook zo’n kek wagentje? Helaas, er is er maar eentje van gemaakt .
Sven Brasch (1886-1979) was een grafisch kunstenaar uit Denemarken die tussen 1910 en 1940 tal van illustraties ontwierp in art nouveau en art deco stijl. Hij ontwierp posters voor films, affiches, boekomslagen en advertenties.
De kat van Liam Thompson is bijna 20 jaar oud. Traplopen wordt best pittig voor zo’n oudje. Daarom heeft Thompson een kattenlift gemaakt. Hoe die lift werkt, kun je op de video bekijken.
Dat kun je op je vingers natellen…. Maar niet iedereen telt hetzelfde op zijn vingers. Er zijn wereldwijd nogal wat verschillen. Op onderstaande video van de BBC zie je diverse voorbeelden van dat tellen.