Opmerkelijke Zaken, week 45 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 45 – 2020 gaat het over tomatensoorten, een blokhut op poten, touwtje springen en de was doen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Canada houdt niet van plastic en gaat eind 2021 rietjes, plastic bestek plastic tasjes en meer van dit soort plastic zooi verbieden.

Music box fun is een online muziekdoos. Klinkt net zo blikkerig.

Het kapsel ‘de mat’ is nog razendpopulair in de V.S.. Er is zelfs een wedstrijd voor kinderen met matjes. Dit jaar had Jax de mooiste mat, oftewel mullet en werd de Mulletchamp.

matje

Muzikale Mouwen vertaalt platenhoezen in het Nederlands. Zo zongen De Dieren het huis van de opkomende zon en zing Neil Jong met gek paard Iedereen weet dat dit nergens is

Touwtjespringen in Mafalala, Mozambique

De was doen is een saai klusje. Maar als je een kitten in huis hebt, wordt het een feest.

Othar Turner laat zien hoe je een fluit maakt van een suikerrietstengel. De videois een fragment van de film Made in Mississippi: Black Folk Art and Crafts uit 1975 die werd geregisseerd door William Ferris.

De Oranje Van Goeijenbier is niet de naam van een pilsje. het is een Nederlandse totmatensoort. Je vindt (bijna) alle tomatensoorten die er op de wereld bestaan in Tatiana’s Tomatobase.

tomatensoorten
Bron afbeelding: Pxfuel

Buret in de Noorse Ørjedalen vallei. Deze blokhut op poten van de Sami bevolking is gebouwd in het jaar 1770. De hut is op traditionele wijze gemaakt en staat op vier pilaren en met de deur naar het oosten en de zonsopgang. De hut is inmiddels als twee keer gerestaureerd. Via Jeroen Apers.