Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 45 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 45 – 2019 gaat het over het basisinkomen, de scrollbar, de em-dash en een bijzonder zebrapad. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 45 – 2019

In het stadje Stockton doet men een basisinkomen experiment. Het lijkt te werken!

De evolutie van de scrollbar in kaart gebracht.

Op the size of space zie je hoe groot de ruimte is.

Brynn beantwoordt al je mailtjes. Lees het maar na op I will answer your emails.

Overzicht met niche musea. Kleine museums met een bijzondere collectie bij jou in de buurt.

Hou je van muziek en van documentaires? Check dan de website muziekdocumentaire en bekijk ook de lijst met de allerbeste muziekfilms.

Op de site cars that never made it vind je auto’s die je nooit op de weg hebt gezien, omdat ze nooit in productie zijn genomen of bij voorbaat al geflopt waren. Een voorbeeld is deze Nissan EV4 Concept uit 1973.

Kun je al surfend basgitaar spelen? Dr Funk laat het zien dat het echt mogelijk is.

Bob Ross is één van de beroemdste kunstenaars van de afgelopen jaren. Toch heeft hij nog nooit een expositie in een museum gehad. Museum MORE in Gorssel zal in het najaar van 2020 als eerste museum ter wereld een solotentoonstelling wijden aan deze schildercoach.

Een streepje is een streepje zou je zeggen? In tekstgebruik zijn er drie verschillende streepjes. Zo zijn er de divisie of hyphen, het halve kastlijntje of en-dash. En dan is er ook nog het hele kastlijntje, ook wel de em-dash genoemd. En die em-dash is best lastig te vinden op je toetsenbord. Daarom is er de emdash.fan.

Kunstenares Johanna Goodman uit New York maakt reusachtige vrouwelijke figuren in enorme collages. Hieronder een voorbeeld en meer vind je op Escape Kit.

Het respect voor voetgangers in het verkeer, is vaak ver te zoeken. Om dit respect af te dwingen, heeft de Canadese organisatie SAAQ een bijzonder zebrapad in Montreal aangelegd. Hierdoor moeten automobilisten wel moeten stoppen voor voetgangers. Op de video hieronder zie je hoe het werkt.

Past jouw naam bij je gezicht. De BBC legt het uit.

Mobiele versie afsluiten