Opmerkelijke Zaken, week 45 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 45– 2018 gaat het over dikke toeristen, honden in de strijd tegen zwerfafval, korte cursus pirouette leren draaien, stenen scheren over het water en brood uit Japan. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 45 – 2018

Naar de kapper geweest?

naar de kapper geweest
Afbeelding via: Bits and Pieces

Op het Griekse eiland Santorini is er een nieuwe regel: Dikke toeristen mogen niet meer op een ezel het eiland verkennen. Weeg je meer dan 100 kilo, dan moet je echt zelf gaan lopen!

Op turtle.audio kun je aan de hand van een tekening en enkele lijnen, muziek maken.

Weg met Google…! Bekijk op No More Google de alternatieven.

Garage Dogs is een fotoserie van Marcel Heijnen. De foto’s zijn genomen in Hong Kong en centraal staan honden die op de garage passen en het terrein bewaken tegen dieven en slechteriken.

Ketsen, keilen, kiskassen of scheren zijn allemaal termen die hetzelfde betekenen. Het gaat namelijk om de kunst om een plat steentje zo ver mogelijk over het water heen te gooien zodat het ‘stuitert’ over het water. Een paar keer moet dat wel lukken. Maar is het ook mogelijk om de steen 88 keer te scheren over het water?

In Zoetermeer helpt herder Zara om omgeving schoon te houden In 10 maanden tijd heeft Zara 250 flesjes opgeruimd. Zara is nu aangesloten bij de stichting Enjoycleanup. Die stimuleert mensen hun hond te trainen. Er zijn in Nederland nu zo’n 120 honden die zwerfafval verzamelen als ze worden uitgelaten. Ook hond Joy houdt van opruimen.

Alexandra Macdonald, de prima ballerina van het Nationale Ballet van Canada laat zien hoe je een pirouette maakt.

Een jongleur met heel veel handen!

jongleur
Afbeelding via a tendency toward embonpoint

Brood uit Japan. Er is een heel Instagram account aan gewijd.

Brood uit Japan

Bouw je eigen Banksy Shredder. Op Instructables lees je hoe dat moet.

Love Will Tear Us Apart Again van Joy Dvision is eigenlijk een heel verdrietig liedje. Maar de Hot 8 Brass Band denkt hier heel anders over. Luister maar naar hun uitvoering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *