Opmerkelijke Zaken, week 44– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 44– 2022 gaat het over een ansichtkaart van leer, het perfecte kopje thee, de ondioline en de andersom fiets. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Gebruik eens wat minder de auto en stap op de fiets. Op de site Use Less Car – Bike is dit wel heel letterlijk genomen. Daar vind je foto’s van een Volkswagen Kever die voorzien is van een fiets.

Er is een aantal gouden tips voor het zetten van het perfecte kopje thee Bewaar je thee bijvoorbeeld nooit naast kaas of fruit. Ook is het raadzaam om vers gekookt water te gebruiken en theepot voor te verwarmen. In onderstaande video uit 1941 vind je nog meer theetips!

Voordat de synthesizer er was, was er de ondioline. Dit is een van de eerste elektronische muziekinstrumenten. Dit instrument werd uitgevonden in 1941 door de Fransman Georges Jenny. De toonopwekking en de versterking wordt gedaan door radiobuizen. Een van de bespelers is de Fransman Jean-Jacques Perrey. Op de video hieronder zie je Perrey in actie op de ondioline

Een ansichtkaart van leer in de vorm van een slipper met het opschrift . Onderstaande ansichtkaart dateert uit 1907. Op Flickr vind je een hele collectie leren ansichtkaarten.

Total Reverse bike is een fiets waarbij alles andersom gaat. Stuur je naar links, dan ga je naar rechts. Trap je voorwaarts op de pedalen, dan ga je naar je achter. Verwarrend!

Iedereen, waar ook ter wereld, kent de Monobloc-stoel. je hebt er waarschijnlijk ook wel eens in gezeten. De Monobloc stoel is lekker goedkoop en en is de best verkochte stoel in de geschiedenis. Toch wordt de stoel ook verguisd. Waarom is deze stoel zo populair? Is deze stoel een voorbeeld van goed of slecht ontwerp? En waarom al die controverse? De video hieronder geeft de antwoorden.