Opmerkelijke Zaken, week 44 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 44 – 2021 gaat het over notatiesyteem van de dans, een brandweerfiets, kunst van karton en een 7-jarige Yo-Yo Ma. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Sketch machine; je kunt je creaties exporteren als een gif.

Even een fikkie stoken. Dat kan vanachter je beeldscherm.

De Weeklypedia is een verzameling van artikelen en discussies op Wikipedia die het meest ge-edit zijn

Deze reclame is meer dan 20 jaar oud en nog steeds super actueel. Glaasje op, laat je rijden! Via Ad teachings.

Het notatiesysteem van muziek bestaat uit het notenschrift. Maar hoe noteer je dans? Nu is het makkelijk, want je kunt dans filmen en op YouTube vind je tal van video’s. In het pre-digitale tijdperk was het knap lastig om een dans te beschrijven en te noteren. er was geen ‘notenschift’ voor de dans. Toch is er wel eens een poging gewaagd. In het begin van de 18e eeuw dat het Beauchamp-Feuillet-notatiesysteem gebruikt om dansbewegingen en danspassen schriftelijk te noteren. En er zijn nog meer dansnotaties. Tapdans heeft bijvoorbeeld Kahnotation en ook Tango, Koreaanse dans en Morris-dans hebben allemaal hun eigen notatiesystemen. Bron Generalist Academy

Dansnotatie
Dansnotatie uit de 19de dat gebruik maakte van stokfiguurtjes om de bewegingen van de dansers aan te geven. Bron afbeelding: Wikipedia

Een brandweerfiets uit 1910. Met sirene!

Amber Dohrenwend maakt kunst van karton. Knap gevouwen deze hond.

kartonnen hond

Op 29 november 1962 stelt Leonard Bernstein de 7-jarige Yo-Yo Ma en zijn 11-jarige zus Yeou-Cheng Ma voor aan de presidenten John F. Kennedy en Dwight D. Eisenhower. Dat was tijden ‘An American Pageant of the Arts’, waarmee de presidenten geld wilde inzamelen voor het National Cultural Center. De jonge muzikanten voerde het eerste deel uit van de Concertino No. 3 in A Major, van Jean-Baptiste Breval. Bekijk hieronder hieronder het optreden.

Even een frisje uit de automaat halen. Maar waarom zijn die automaten altijd zo lelijk? Dat hoeft helemaal niet. Kijk maar eens naar onderstaand exemplaar in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *