Opmerkelijke Zaken, week 44 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 44 – 2020 gaat het over de astronauten database, de Makanja uit Malawi en een gebreid jasje voor een elektrische gitaar. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

De verpakking van deze chilisaus is geïnspireerd door de natuur. Zo lijken het net echte chilipepers. De verpakking is ontworpen door ShenZhen BOB voor NongFu Wangtian. Via Toxels.

chilipeper

Filmpje van springende en huppelde astronauten op de maan.

Nog meer astronauten… Supercluster is een onlangs gelanceerde Astronaut Database. Alle astronauten (mens en dier) en een aantal robots dat per ruimteschip of raket de aarde heeft verlaten.

Kunstenaar en filmmaker Al Jarnow is bekend van zijn werk voor Sesamstraat. Ook was hij het bredn van totaal andere films. Zo maakte hij in 1977 hij een bijzondere animatie getiteld Shorelines. Deze film gaat over de zee, het strand en de kust. Kijk naar schelpen en luister naar de golven, de meeuwen en het geluid van de scheepshoorn.

Enzo Mari was een Italiaanse designer. Hij overleed vorige week 19 oktober op 88-jarige leeftijd. Hij ontwierp alles: van puzzels en spelletjes voor kinderen, meubels een gebouwen. In 1957 ontwierp hij de houten puzzel 16 animali.

Mieren doen er zo’n 4 dagen over om een framboos te verorberen.

De Makanja is een personage in een traditionele dans van Malawi. Deze Makanja trad op tijdens de bijeenkomst van MCP-kandidaat Lazarus Chakwera.

Dokodemo Sento is een website over sento in Japan. Een sento is een openbaar badhuis waar je tegen betaling een bad kunnen nemen. Op de website vind je heel informatie, foto’s en locaties. Via Nag on the Lake

Sento in Kyoto. Bron afbeelding: merec0 via Flickr.

De Portugese kunstenares Joana Vasconcelos heeft een Fender Stratocaster gitaar aangekleed met een bontgekleurd psychedelisch gebreid jasje. Via This Is Collosal.

Fender Stratocaster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *