tijden veranderen

Opmerkelijke Zaken, week 44 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 44 – 2019 gaat het over glastuinbouw, waarnemen als een hond, een herschilderd schilderij en een geschrokken paprika. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 44 – 2019

Dog Vision is een handige site om na te bootsen wat een hond visueel kan waarnemen. Het werkt simpel: gewoon een foto uploaden en je ziet hoe een hond de wereld bekijkt.

Hoe hoog sta jij in de lijst van de rijkste mensen op deze aardkloot? Check je rijkdom op de Global Rich List.

Laat je pasta nooit meer overkoken door een houten lepel op je pan te leggen. Op Wonder How To wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Een uitgeknepen citroen staat Under Pressure. Eng!

Een geschrokken paprika. Misschien hiervan?

paprika
Bron afbeelding: Swiss Miss

Donald Trump beloofde dat hij tijdens zijn presidentschap, geen golf meer zou spelen en zich volledig aan zijn taak zou wijden. Op Trump Golf Count is te zien dat hij zich niet aan zijn belofte hield.

I’m going to be working for you. I’m not going to have time to go play golf. –Donald J. Trump, August, 2016

Sinds kort kun je echt onzichtbaar worden. Het Canadese bedrijf Hyperstealth Biotechnology dat camouflage uniformen voor het leger maakt, heeft octrooi aangevraagd op zijn Quantum Stealth technologie. Met deze technologie is het mogelijk iemand of iets onzichtbaar te maken en de alleen de achtergrond zichtbaar te laten blijven.

Times Change is een advertentiecampagne van investeerder Ivesco, waarin schilderijen van oude meesters zijn ‘herschilderd’ zodat de technologische voordelen van deze tijd worden weergegeven. De tijden veranderen!

tijden veranderen
De tijden veranderen. Bron afbeelding Hello Creatives

Een mobieltje is handig, maar leidt ook af. Je blijft er maar op loeren en appen. Om je focus te bewaren en niet de hele tijd te worden afgeleid, is er nu de papieren telefoon. Net zo handig!

Waarom maken slimme mensen toch van die stomme fouten? In de video hieronder wordt het uitgelegd.

Volgens de Verenigde Naties groeit wereldbevolking van 7,5 miljard mensen tot 10 miljard in 2050. Meer mensen betekent minder plek voor landbouwgrond, waardoor het voeden van de wereld een nog grotere uitdaging wordt. Glaslandbouw is een van de oplossingen. Bekijk hieronder een video van Tom Hegen die de kassen in het Westland in beeld bracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *