Opmerkelijke Zaken, week 43 – 2023

Opmerkelijke Zaken, week 43 – 2023 gaat het over drijfzand, gebreide lampen, een vreemde synsthesizer en de danspasjes van David Byrne. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Inspiratie voor Halloween kostuums, gadgets en versieringen vind je op de site van de Evil Mad Scientist.

Sigaret psychologie. Dat is de studie naar iemands persoonlijkheid door te kijken hoe iemand een sigaret vasthoudt. Bij mannen is dat anders dan bij vrouwen.

De Working Class History Map brengt de collectieve strijd voor een ​​betere wereld in kaart. Zoom in op jouw stad op de geschiedeniskaart en ontdek de verhalen van arbeiders, arbeidersbewegingen, stakingen, blokkades en andere verzetsdaden van de arbeidersklasse.

Als het hard waait en als je wimpers je in de weg zitten, dan gebeurt het volgende.

Het prachtige geborduurde geld van textielkunstenares Holly Searle.

Mooie video van een 89-jarige ambachtsvrouw uit Japan die samen met haar zoon houten theebussen maakt. Het begint allemaal met een een boomstam.

Zit je vast in drijfzand en sleurt de aarde je mee naar beneden? Hoe kom je er dan weer uit? Bekijk de oplossing op de video hieronder.

De allervreemdste Japanese synthesizer is waarschijnlijk de Suiko ST-50. De ST-50. Dit muziekinstrument is gemaakt voor de Japanse traditionele muziekmarkt en je kunt er poëzie mee begeleiden. Het is een prachtig en vreemd tijdloos instrument. Muzikant Hainbach uit Berlijn demonstreert de synthesizer.

Baby’s worden geboren uit een krop sla. Hieronder het bewijs

Kunstenaar Sangmin Oh maakt gebreide lampen: knitted lights. De vormen, kleuren en de textuur van de lampen zijn geïnspireerd op koraalriffen.

knitted lights
knitted lights

In 1984 brachten de Talking Heads met een nieuw album uit: Stop Making Sense. De danspasjes die frontman David Byrne bij deze liedjes liet zien, waren iconisch: beetje schokkerig en houterig. Hij heeft er lang op geoefend. Op onderstaande video zie je hoe Byrne de dansjes onder de knie krijgt.