Opmerkelijke Zaken, week 43 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 43 – 2021 gaat het over de Baubike, popcorn, kleikunst, Take Five, een gekookt ei en 12 uur lang muzak. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Alles draait om de winst, dus verkopen, verkopen en verkopen.

Op de Food Timline wordt onze culinaire geschiedenis in beeld gebracht. Wist je dat popcorn al werd gegeten in 3600 voor Christus?

Cyril Maisonnave is een breikunstenaar. Hij breit bestek. Op zijn Instagramaccount vind je heel veel gebreide messen, vorken en lepels.

Mooi animatie waarin de diepte van oceanen en zeeën wordt getoond

Op pebblepicassos kun je de kunst van Justin Bateman bewonderen. Hij gebruikt kiezels en stenen als pixels.

Liska Flower maakt kleikunst. Hieronder een voorbeeld en je vindt meer kunstwerken op haar Instagram account.

De BauBike is ontworpen door Michael Ubbesen Jakobsen. De fiets is geïnspireerd op de bekende Bauhaus ontwerpen die opgebouwd zijn uit geometrische basisvormen van vierkant, cirkel en driehoek.

Afbeelding via Bauhaus Movement

Hoe heb jij je gekookte eitje het liefst? Zacht of hardgekookt?

Take Five is een jazznummer van het Dave Brubeck Quartet. Bijzonder aan het nummer is de 5/4-maatsoort. Darom heet het nummer dan ook Take Five Kenmerkend voor het nummer zijn de 5/4-maatsoort waaraan het nummer zijn naam ontleent. Tito Puente coverde dit nummer en speelde het in een vierkwartsmaat, maar noemde het nummer nog steeds Take Five. Bron: Jazziz

De Cantata 700 is een achtergrondmuzieksysteem die werd ontwikkeld door 3M. Dit bandaspeelappaaraat werd veel gebruik in kantoren en wachtruimtes om mensen van een dosis muzak te voorzien. Het exemplaar op de video is de 3M Cantata 700. Luister 12 uur lang naar achtergrondmuziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *