Opmerkelijke Zaken, week 43 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 43 – 2020 gaat het over verlichte autobanden, 3 graffiti die je op het verkeerde been zet, een concert van vogels op de elektrische gitaar en een nutteloze uitvinding. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Amsterdam Time Machine is een serie oude landkaarten van Amsterdam die je over elkaar heen kunt leggen. Zo kun je goed zien hoe de stad door de jaren heen is veranderd.

In onderstaande video leer je van alles over worstjes. Waar worden worstjes van gemaakt en waar komen worstjes vandaan? Voedselhistorica Annie Gray vertelt over de geschiedenis van de worst.

In 1951 mocht de 66-jarige Gustaf Håkansson uit Zweden vanwege zijn leeftijd niet deelnemen aan een wielerwedstrijd van 1800 kilometer. Hij zou te oud zijn. Hij kwam toch opdagen met het rugnummer 0 en won de race. Hij reed namelijk dagenlang door, zonder te slapen. Bron: The Guardian

Gustaf Håkansson
Gustaf Håkansson in actie. Bron afbeelding: Dagens Nyheter via Wikipedia.

Geïnspireerd op de landschappen rondom haar geboorteplaats Plymouth, maakt textielkunstenaar Victoria Rose Richards driedimensionale borduurwerken. Ze lijken een beetje op luchtfoto’s.

borduurwerk
borduurwerk

Een washtub bass is nergens te koop. Je moet hem zelf bouwen. Niet echt een moeilijk klusje en natuurlijk is het geen muzikaal hoogstandje, maar je hebt wel een bijzondere bas. En een uniek exemplaar !

washtub bass

Llamafont zet alle tekst om in lama’s

Op vakantie!

https://www.instagram.com/p/CEgl1SgoWum/?utm_source=ig_web_copy_link

In de jaren ’60 kwam bandenfabrikant met het idee om verlichte banden op de markt te brengen. De zogenaamde Goodyear’s Illuminated Tires Bontgekleurde autobanden die bij je persoonlijkheid en je outfit passen. Die wil toch iedereen onder zijn auto! Helaas werden de banden een commerciële flop. Ze waren niet erg praktische en gingen snel kapot. Ook waren ze niet veilig. Ze remden namelijk niet erg goed.

3D Graffiti van Jack Bowers is een optische illusie. Hoe zit het precies?

Hieronder een concert van 70 vogels die de elektrische gitaar bespelen.

https://twitter.com/thegallowboob/status/1316816035413143554

Deze nutteloze uitvinding van Bart Blankendaal is een erg handig machine.