Opmerkelijke Zaken, week 43– 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 43– 2018 gaat het over walgelijke gerechten, een plaat draaien op de televisie, video voor katten en een mega selfiestick. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 43 – 2018

VinylVideo is exact wat je denkt dat het is: een video op vinyl Met deze uitvinding van de Oostenrijkse kunstenaar Gebhard Sengmüller, kun je bewegende beelden die op vinyl zijn opgeslagen, afspelen op televisie.

Hoe ziet de wereld er in 2045 uit. Popular Mechanics geeft je een kijkje in de toekomst.

Over een paar dagen opent in  Malmö, Zweden het Disgusting food museum. In dit museum wordt walgelijke voedingsmiddelen tentoongesteld. Althans voor ons is het walgelijk, voor anderen weer heerlijk. Zo vind je er vleermuizensoep en Kumis. Dat is gefermenteerde melk van merries. Ook lekker in IJsland is Hákarl, Dit is gerijpt haai. Ruikt naar schoonmaakmiddelen!

In West Sussex in Engeland woont een groepje mensen in bizarre woonboten. De boten zijn gemaakt van onderdelen van afgedankte stadsbussen vliegtuigen en een magnetron als brievenbus!

The Q is een doe-het-zelver en bouwt bijzondere zaken. Zo bouwde hij een For Demule 1 auto van colablikjes. Onlangs heeft hij een nieuwe project afgerond: een fiets gemaakt van hout en houtlijm. Hij heeft er 200 uur over gedaan. Het resultaat zie je op onderstaande video.

Chef Jean Pierre laat zien hoe je een ui moet snijden, zonder dat je erbij moet huilen.

Meer dan acht uur lang videoplezier voor katten. Slow tv voor de poes.

Dit muziekdoosje laat een vogelgetjilp horen. Dit muziekmechaniek is zo’n 120 jaar geleden gemaakt in Parijs, waarschijnlijk door Bontems. Klinkt net echt!

Groot, groter, grootst. Dat geldt ook voor de selfie stick. The Mighty Selfie Stick is een selfie stick die gebaseerd is op de uitschuifbare ‘ramenlapsteel’ die professionele glazenwasser gebruiken. Je maakt er fantastische selfies mee!

At the End of Summer is een hallucinerende timelapse van van Fixinmytie ie 10 uur door een mensenmenigte wandelde en dat terugbracht tot een video van 1 minuut.

Kenneth Kawamura laat zien hoe je een origami Butterfly Ball vouwt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *