Opmerkelijke zaken

Opmerkelijke zaken, week 42 – 2017

In Opmerkelijke Zaken, week 42 gaat het over de braadpan van Le Creuset, een zwemmende Afghaanse windhond, het dansje van superhelden en meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke zaken, week 42

Luister naar 10 anti Trump liedjes.

De design braadpan van Le Creuset krijgt het zwaar. De Britse supermarktketen Tesco lanceert een serie pannen die lijkt op een Le Creuset, maar veel goedkoper is. Een echte Le Creuset €279,- en de Tesco-pan kost nog geen €50,-.

Wil je verhuizen naar de VS? Check dan in welke stad je het beste kunt wonen!

Deze kat is op muizenjacht gegaan. En met succes!

Muizenjacht
Bron foto: Nick Holmes

Onderstaande foto is stiekem genomen in een spookhuis. Bekijk meer stiekeme foto’s die gemaakt zijn van schrikkende mensen.

spookhuis
Bron foto: Sad and Useless

Het museum van de slechte smaak is een bezoekje waard. Laat je virtueel rondleiden door curator Sam Malvaney en geniet van alle kitsch dat het museum te bieden heeft.

Afghaanse windhond zwemt onderwater. Bijzonder gezicht!

Wist je dat het verboden is om ’s nachts foto’s te nemen van de Eiffeltoren! Overdag is het toegestaan, maar ’s nachts is het bij wet verboden. In Frankrijk geldt namelijk een beperkte vorm van panoramavrijheid en dat betekent dat een rechthebbende zich kan verzetten tegen de publicatie van afbeeldingen van door auteursrechten beschermde driedimensionale werken (onder andere de Eiffeltoren). Op onderstaande video wordt het hele verhaal nog eens uit de doeken gedaan!

Mochi is de hond met de langste tong. De tong meet maar liefst 18,5 centimeter.

Op onderstaande video zie je hoe in 1919 tekenfilms werden gemaakt. De technieken die je in deze video voorbij ziet komen en werden toegepast door Bray Studios, zijn compleet overgenomen door digitale technieken.

Hoe vlucht je bij brand of andere noodgevallen uit een wolkenkrabber? De Escape Chute biedt uitkomst! Bekijk het op de video.

https://youtu.be/axC_2QV-cCA

Luister en kijk naar de animatie die is gemaakt op ‘In de hal van de Bergkoning’ uit de toneelmuziek Peer Gynt van de Noorse componist Edvard Grieg.

Batman en andere superhelden doen een dansje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *