Opmerkelijke Zaken, week 42 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 42 – 2023 gaat het over kintsugi, zicht van dieren vergeleken, collecties met kleine dingen en elektrische kleding. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Mimic.css: Doe anderen na.

Nep stockfoto’s vind je op nyx.gallery.

De oorsprong van een kameel kun je bekijken op jr222art.

Op de Antipodes Map kun je kijken war je uitkomt als je een tunnel graaft recht door de aarde heen.

Op Lasik by oclivision worden 90 dieren vergeleken op hun gezichtsvermogen. Er wordt gekeken hoe goed zij kunnen zien. Hun zicht wordt hierbij vergeleken met de mens.

De dansende leeuw, de rubberen aardbol en meer nutteloze website zijn verzameld op Pointless Sites.

Kunstenaar Jane Housham verzamelt kleine dingen. Van kleine camera’s, kleine auto’s, kleine poppen en zelfs kleine oogbollen. Deze kleine dingen ordent ze. Ze legt ze op maat, op vorm, op materiaal of op kleur. Deze collecties fotografeert ze en zet ze op Instagram account Found and Chosen.

Diana Dew was een Amerikaanse modeontwerpster die in de jaren zestig bekend werd met haar elekterische kelding. Ze ontwierp kleding die licht gaf. Het kledingstuk werkte op batterijen en kon je bedienen met behulp van een schakelaar. Chekc hieronder de elektische broek en de elektrische jurk. Via Weird Universe.

De kunst van kintsugi, uit Japan is een manier om gebroken aardewerk te repareren met een speciale lak vermengd met goud, zilver of platina. De filosofie achter kintsugi is dat niets ooit echt gebroken is. Niks is kapot en helemaal niets is imperfect. Alles kan alleen maar mooier worden. Maar ook het aloude kintsugi kan een update gebruiken dachten de mensen van studio Moli. Zij passen de oude techniek toe op vintage Japanse gadgets zoals deze Nintendo Gameboy. Via Inspiration Grid

Xavi Bou brengt de vliegroutes van vogels in beeld. Bekijk hieronder zijn video Murmurations.