Opmerkelijke Zaken, week 42– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 42– 2022 gaat het over actieve herinnering, meezingen, kinetische kunst en kaarten maken. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Maak je eigen kruiswoordpuzzel.

Klik op de button om even te relaxen.

Virtueel een muntje opgooien, kan op Flip a coin.

Op The Good Country Index kun je bekijken hoe goed een land het doet op ten opzichte van de rest van de wereld. Nederland doet het goed en staat op de vierde plaats.

Nemo Gould is een Amerikaanse kunstenaar en beeldhouwer die kinetische kunst maakt dat hij samenstelt uit gevonden voorwerpen. Veel van zijn werk presenteert grillige aluminium en houten robot- en sci-fi wezens van gefantaseerde bedreigde soorten. Zo ook Megalodon uit 2016 en Slaved By The Bell 2022.

Een meezinger!

Schilderen met touwtjes en lekker veel verf, levert een prachtig kunstwerk op. En iedereen kan het!

Oren dicht. Want je gaat de luidste vogel ter wereld horen. Het is de paringsroep van de witte klokvogel uit de Amazone. In 2019 werd gemeten dat deze vogel kreten die kan slaken die wel 125 decibel halen. Dat is harder dan het geluid van een pneumatische boor. Luister zelf maar.

Daar heb ik geen actieve herinnering aan. I don’t remember anything that’s ever happened to me

actieve herinnering

Last Days is een trieste film uit 2005 gebaseerd op de laatste dagen van een depressieve rockster en duidelijk geïnspireerd op het leven van Kurt Cobain. Van Last Days wordt nu ook een opera gemaakt. Uit die opera komt het lied Non Voglio Mai Vedere Il Sole Tramontare. Dat zoveel betekent als ‘Ik wil de zon niet zien ondergaan’. Het lied wordt gezongen door Caroline Polachek.

Kaarten maken anno 1961. In de video van British Pathé krijg je een beeld van de technologieën uit die tijd.