Opmerkelijke Zaken, week 42– 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 42– 2019 gaat het over parkeren, kleurrijke albumhoezen, Marmite, een sansevieria kostuum en wapens. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 42– 2019

Erg lelijke bordjes.

Liza Snook is het brein achter het Virtual Shoe Museum. Een website met de meest wonderlijke schoenen. Al het schoeisel is gerangschikt op categorie, kleur, materiaal waarvan het vervaardigd is, enzovoorts.

Weet je nog hoe het oude internet er in bijvoorbeeld 1996 uitzag? Op het Old Internet is het allemaal verzameld. En je kunt ook terug in de tijd op You Tube. Bekijk op You Tube Decade welke video’s het meest populair waren.

Knap staaltje parkeren.

Mouse Reeve heeft Gnossiennes №. 1 van Eric Satie op online bladmuziek gezet. Het nummer speelt eeuwig door. Alessio Nanni doet er maar 4.11 minuut over.

Heb je een verkleedpartijtje? Hijs je eens in een sansevieria kostuum. Met gieter!

Kursat Ceylan is en blind en een uitvinder. Hij heeft een slimme wandelstok ontwikkeld, waarmee blinde mensen veel gemakkelijker over straat kunnen lopen zonder dat ze ergens tegen aanlopen of struikelen. De wandelstok, WeWalk, gebruikt Google Maps om de meest handige route te lopen. Check het op de video hieronder.

Er weren 15 exemplaren van de Isolation Sphere gemaakt. Dit is een meubelstuk waar je je even kunt terugtrekken. Doel is om zo de creativiteit te stimuleren en zelfreflectie te bevorderen. Het design dateert uit 1971 en is van Maurice-Claude Vidili.

Isolation Sphere
Afbeelding via Science70

Op Predominant.ly vind je elpeehoezen gerangschikt op kleur. Hieronder alle albumhoezen met een tomatenrode kleur, maar er zijn er veel meer. Zonnig gele hoezen bijvoorbeeld en groene hoezen.

Autopsy.Online is een educatieve website over autopsie. Veel filmpjes, een database en diverse leermiddelen.

autopsie
Annie Stebler-Hopf – Autopsie (Professor Poirier, Parijs) 1889. Bron afbeelding: via Wikimedia Commons

Hou je niet van Marmite? Met een beetje mind control ga je er voortaan intens van genieten. Kijk op de video hieronder hoe je dat voor elkaar krijgt.

Gun Shop is een film over het wapenbezit in de V.S. In dat land zijn er zo’n 393 miljoen vuurwapens en deze film toont er slechts 2328. Ze worden heel snel achter elkaar vertoont: 24 frames per seconde van pistolen tot semi-automatische geweren.