geen rups

Opmerkelijke zaken, week 41 – 2017

In Opmerkelijke zaken, week 41 gaat het over Korea en Korea, over Hip Hop woorden, de McVegan, de nieuwe bijzondere meubels van Ikea, de taalcurus Faeröes en meer opmerkelijke zaken.

De  twee Korea’s: Deze site gaat in op de twee Aziatische buurlanden ie een geschiedenis hebben van spanningen en conflicten.

McDonald’s komt met een nieuwe burger: de McVegan. Goed nieuws! En dan meteen het slechte nieuws. De McVegan is alleen maar in Finland te verkrijgen, namelijk bij de McDonald’s in Tampere en is slechts tijdelijk in het assortiment….. tot 21 november. Het gaat om een proef. Als de Finnen deze vegetarische burger lekker genoeg vinden, zet McDonald’s de burger op het menu!

Dit is geen rups!

geen rups
Bron foto: ioG

Het zijn 9 kleine vogeltjes, bijeeneters, die lekker opgepropt tegen elkaar aan zitten.

Ontzettend stoer zo’n gehaakt Batman kostuum!

gehaakt batman kostuum
Bron foto: Viral Things

Ikea richt zich niet langer op de mens alleen. Ook honden en katten komen aan bod!

Ikea voor katten
Bron foto: Quipsologies

Afgelopen 2 oktober overleed Tom Petty. Hij heeft heel veel muziek gemaakt. Op Spotify is een playlist samengesteld met meer dan 17 uur aan Tom Petty liedjes. Hieronder kun je je de afspeellijst beluisteren.

Welke woorden zijn het meest Hip Hop? The Pudding heeft het geheim ontrafeld en heeft de songteksten van meer dan 50.000 Hip Hop liedjes geanalyseerd en de meeste gebruikte Hip Hop woorden op een een kaart gezet. Check het op Words That are Most Hip Hop.

Hip Hop woorden

De Faeröer is een eilandengroep in de noordelijke Atlantische Oceaan.De eilanden maken deel uit van Denemarken en er wordt Faeröers gesproken. Wereldwijd zijn er slechts 80.000 mensen die deze taal spreken. Onlangs is een heel bijzondere Google Translate gemaakt een vertaaldienst die live teksten laat vertalen door een inwoners van de Faeröer. Leer Faeröers met Faroe Islands Translate en bekijk voor meer informatie de video hier beneden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *