Opmerkelijke Zaken, week 41 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 41 – 2023 gaat het over de boerderij van de toekomst, hyperinflatie, ube en nepnieuws. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Minoa Cat: voor als je van katten houdt.

De Human Power Plant is een boerderij op menskracht. Het is een scenario voor de boerderij van de toekomst.

Hyperinflatie is een oncontroleerbare inflatie met als gevolg dat iedere dag producten duurder en duurder worden. Geld is dan bijna niets meer waard en de koopkracht is drastisch gedaald. op de site The Hyperinflation Gallery zijn bankbiljetten tentoongesteld die laten zien hoe het hand is gelopen.

De Fakesperts-kaart is een interactieve kaart waarop ‘nepexperts’ over de hele wereld zijn verzameld. Het gaat met name om nepexperts die onjuiste pro-Kremlin-verhalen en Russische propaganda verspreiden. Doel van deze fakesperts is om het beleid van Poetin positief in beeld te brengen en tegelijkertijd regelrecht nepnieuws te verspreiden. Ook in Nederland zijn er nep-experts. Helaas!

Ken Kelleher is een kunstenaar. Hij maakt onmogelijke dingen. Check zijn Instagram account voor zijn kunstwerken. En hieronder alvast wat voorbeelden.

Een wiel is echt overbodige luxe.

Wil je een potje armpje drukken winnen? Zelfs als je tegenstander twee keer zo groot en veel sterker is… Het kan. Op de video hieronder zie je hoe het moet.

In het Museum of Lost Memories worden gevonden foto’s tentoongesteld. Doel is om de eigenaar of de gefotografeerde te herenigen met de foto. En soms lukt het.

Nanako Kume heeft iets met potlood slijpsel. Dit materiaal was de inspiratie voor deze potlood slijpsel lamp.

potlood slijpsel lamp

Ube is een yam (een wortelknol) die je vooral aantreft in de Filipijnen. Bijzonder is dat deze knol paars van binnen is. De social staan vol met gerechten waarin deze paarse yam is verwerkt. Van ubetaarten, ube wafels, ube pannenkoeken, ube donuts, ube ijs en nog veel meer ubegerechten

I Walk The Line” music video. SAER’s rendition of Johnny Cash’