Opmerkelijke Zaken, week 41– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 41– 2022 gaat het over heteroseksuele metal gitaristen, Nokia ringtones, Eurobruggen en muzikale vuilnismannen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Op de website Feral Atlas kun je door de land-, zee- en luchtlandschappen van het Antropoceen reizen. De site is gemaakt door van Stanford University.

Op deze website van William Hoza kan je de tekst laten zweven als een zwerm spreeuwen en de vorm laten veranderen met je muis. Wil je een andere tekst, dan kun je een aantal woorden in de url van de site typen.

Parkulator is een interactieve kaart waarmee je kunt ontdekken welk oppervlakte van een stad opgeslokt wordt door parkeerplaatsen, golfbanen, brownfields en zonneparken.

Heteroseksuele mannelijk gitaristen die metal spelen, doen dat om indruk te maken op andere heteroseksuele mannen. Uit stoerigheid dus. Is onderzocht.

Op de Manhattan Population Explorer kun je zien hoeveel mensen er op een bepaald tijdstip zich ergens op Manhattan bevinden.

National Stereoscopic Association is een Amerikaanse club die zich bezighoudt met alles wat te maken heeft met stereoscopie en stereofoto’s. Van onderzoek, het verzamelen en het gebruik van vintage en hedendaagse stereobeelden, stereocamera’s en andere apparatuur, zoals deze bril op de foto.

stereoscoop
Bron afbeelding: Wikipedia

De Ultimate Nokia Ringtone Collection. Er is ook een YouTube Kanaal waarop je Nokia Ringtones kunt beluisteren en op onderstaande vide vind je de geluiden vn de Nokia 3310.

De Eurobruggen. Je vindt ze allemaal in Spijkenisse

De Junkoactive Wasteman en de Tin Can Twins is een muzikaal trio dat bestaat uit vuilnismannen. Althans dat waren ze, want nu spelen ze samen in een band. Ze remixen nummers , zorgen voor een vrolijke begeleiding op de drums, terwijl twee bandleden hun beste robot dansmoves showen. En ze zien er ook nog eens fantastisch uit!

En nog meer afval en muziek: Werknemers van een sloperij ergens in Indonesië maken muziek van wat ze zoal tegenkomen op de sloop.