Opmerkelijke Zaken, week 41 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 41 – 2020 gaat het over appartementen met een vogelhuis als balkon, trouwjurken, Barbie en dubbeldeckers. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 41 – 2020

Op zoek naar oude kaarten? Bekijk dan eens Old Maps Online.

Binnenkort verkiezingen in de V.S. Daarom zijn er van die presidentiële debatten. Bekijk ze allemaal! Als je er tenminste nog zin in hebt, na dat debacle van vorige keer

Switching software is een website die ethische en gebruiksvriendelijke alternatieven biedt voor bekende websites, apps en andere software.

Een lp met muziek en tekst: saw you kissing dirty mirrors.

The Third Space is een appartementencomplex in Beijing met een extra ruimte, namelijk het balkon. Het is geen rechthoekige saaie flat, maar profileert zich als een driedimensionale stadsnederzetting die zich uitstrekt tot aan de hemel. De flat telt dan ook geen appartementen, maar gestapelde villa’s met balkon. En dat balkon heeft weer iets weg van een vogelhuis .

Afbeelding via Jeroen Apers

Speelgoedfabrikant Mattel heeft een nieuwe Barbie op de markt gebracht. De nieuwste is geïnspireerd op de traditionele Mexicaanse feestdag die bekend staat als Dag van de Doden of Dia de Muertos.

200 years topography is een reis door 200 jaar topografie. Deze storymap vertelt het verhaal over het ontstaan ​​van systematische topografische kaarten in Nederland. De reis voert je door interactieve kaarten, foto’s en teksten.

200 jaar topografie

Op onderstaande video word je meegenomen op reis door zeven landen en de trouwjurken aldaar Je krijgt meer te weten over trouwjurken en de vakmanschap, de traditie en de liefde waarmee deze jurken gemaakt zijn. Je ziet een trouwjurk uit Indonesië, een trouwjurk die met kralen bestikt is uit het Indiaanse Zuid-Cheyenne-valk-jurk uit Oklahoma, een kente jurk in de nationale kleuren van Ghana en de traditionele zwarte taft trouwjurk, bekend als een vanga-jurk uit Zweden.

Engelsen hebben dubbeldeckers. En die zijn best hoog en dat is best eng… Vooral als je de bocht omgaat en alle passagiers aan de binnenkant van de zitten. Valt die bus dan echt niet om? Bekijk de test met deze bussen