Opmerkelijke Zaken, week 41 – 202

In Opmerkelijke Zaken, week 41 – 2021 gaat het over muziek en aandelenkoersen, bakstenen, het leven in megastad Lagos en prachtige schoenen waar je niet op kunt lopen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Muziek en aandelenkoersen hebben behoorlijk wat met elkaar te maken. Dit is de conclusie van een nieuw onderzoek dat gedaan is door The London Business School, Auckland University of Technology en de Audencia Business School. Onderzoekers hebben data afkomstig van Spotify vergeleken met de aandelenkoersen. Hoe vrolijker de nummer op Spotify, hoe beter het gaat op de beurs. Handel je in aandelen? Hou dan de Spotify charts in de gaten! Bron LetsGroef

Mooie patronen gemaakt van baksteen. De patronen zijn afkomstig uit een boek La brique ordinaire au point de vue décoratif uit 1878 geschreven door de architect J Lacroux. Via Present & Correct

baksteen

Straatkunstenaar Aches uit Dublin maakt muurschilderingen met een RGB kleureffect. Lekker heftig! Bron Inspirationgrid.

RBG kleur

De echte eskimokus ziet er zo uit en heet ‘kunik’.

@shinanova

Showing you how we kiss, to show affection @kayuulanova #inuit #indigenous #kunik #eskimokiss

♬ original sound – Shina Nova

Bohemian Catsody – Een parodie op de Bohemian Rhapsody van Queen uitgevoerd door katten

In Der Spiegel verscheen een reportage over de megastad Lagos. Het is een van de meest chaotische steden ter wereld. Er wonen volgens officiële bronnen meer dan 14 miljoen mensen. Maar in de regio erom heen wonen ook nog miljoenen mensen. De inschatting is dat het totale inwonertal ergens tussen de 21 en 24 miljoen mensen ligt. Het is dan ook de grootste stad van Afrika en de verwachting is dat het tegen het einde van de eeuw de grootste stad ter wereld is. Om een indruk te krijgen van de overbevolkte megastad, kun je mee op virtuele citycruise door de suburb Agege in Lagos. Bron: bevolkingsbalans.

Zijn het schoenen, of is het kunst? Ze zijn in ieder geval niet om op te lopen, maar zijn wel prachtig om te zien. Marina Dempster Studio maakt ze.