Opmerkelijke Zaken, week 41 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 41 – 2019 gaat het de mooiste wasserette, 50 vette basliedjes, stilte en over kauwgum. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 41 – 2019

Plastic flessen… er zijn er veel te veel van. Check eens hoeveel plastic flessen er in korte tijd verkocht worden.

50 houtverbindingen. Je kunt ze ook leren maken. Download het gratis document met de handleiding

Vind alles over kauwgum, waaronder deze Bubble Gum Sculptures van Maurizio Savini.

Er is een een top 50 basplaten opgesteld door het basgitaar magazine De Bassist met 50 hele mooie basliedjes. Op nummer 1 staat een Nederlandse band Golden Earring met het nummer Radar Love uit 1973. Luister en kijk.

Optische illusie.

Het bedrijf TickX deed onderzoek onder 35.000 muzikanten van over de hele wereld. Ze wilden weten welke muziekgenre ze speelden. Er vloeiden 450 verschillende soorten muziekstijlen uit het onderzoek voort. Uiteindelijk werd er per land één belangrijkste muzikale stijl vastgesteld. Het muzikale topgenre van dat land! Die topgenres zijn weer verzameld op een interactieve kaart. Zuid Korea is K-Pop het meest populair en in Finland is dat Heavy Metal. Maar de muzieksmaak in Nepal is verrassend en die in Guatemala ligt ook niet voor de hand.

In Japan is er een prijs voor de mooiste wasserettes. De hoofdprijs ging naar Hull. Dat is niet alleen een wasserette, maar je kunt er ook je haar laten knippen. De was doen terwijl je geknipt wordt. Handig!

Er is bijna niks erger dan dat je zadel van je fiets wordt vernield, of nog erger, wordt gejat. Daarom is SeatyGo bedacht. Een afneembaar zadel. Mooie uitvinding, maar er is nog geld nodig. Daarom is SeatyGo een Kickstarter campagne gestart.

Stilte is ook muziek. In 1969 zette John Denver het op de plaat. Luister maar naar het superkorte nummer The Ballad of Richard Nixon.

Kunnen mannen ook ongesteld worden? Check hieronder de film MENstruation. Leuke reclame!

Even wat vrolijk kijk plezier… Leuke video van animator Nata Metlukh met allerlei gifjes die achter elkaar zijn gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *