graffiti zebrapad

Opmerkelijke zaken, week 40 – 2017

In opmerkelijke zaken, week 40 gaat het over een opblaasbaar concertgebouw, de playlist van psychopaten, boerenkaas en een schaap dat van rugby houdt. Check al deze opmerkelijke zaken hieronder.

Opmerkelijke zaken, week 40

Kunnen psychopaten herkend worden aan de hand van hun muziekvoorkeuren? Feit is wel dat de gemiddelde psychopaat  number one hit No Diggity Blackstreet en Lose Yourself van Eminem in zijn playlist heeft staan.

Stockfotosite Getty Images doet fotoshoppen in de ban!

Alle ondergrondse kabels vind je op de Submarine Cable Map

Boerenkaas maken is nu officieel immaterieel erfgoed.

De griepprik werkt beter bij goedgehumeurde mensen.

Ga eens op bezoek bij het Museum of Unnatural Mystery. In dit virtuele museum vind je exposities van verschijnselen die niet wetenschappelijk verklaard kunnen worden. Exposities over UFO’s, Cryptozoölogische wezens, onkend leven op andere planeten en meer onverklaarbare zaken!

De Internet Pinball Database  is een enorm naslagwerk over de flipperkast. Je vindt er meer dan 67.374 afbeeldingen en 6.104 spelletjes. Ook vind je infomartie over speltechnieken en een overzicht spellen en van vakjargon.

flipperkast
Flipperkast. Fotograaf: Wayne Patrick Finn (Own work) [CC0], via Wikimedia Commons.
Kattenplant

kattenplant
Bron foto: Bunny Food

In 2011 vond er een ramp plaats in Japan: een aardbeving en tsunami waardoor meer dan 15.000 mensen om het leven kwamen. Er raakte veel huizen verwoest en ook de kerncentrale nabij de stad Fukushima raakte zwaar beschadigd. Na de ramp wilden de architect Arata Isozaki en de kunstenaar Anish Kapoor muziek naar de getroffen gebieden brengen en ontwierpen de ‘Ark Nova’, een opblaasbaar concertgebouw.

Met de Experience Tube maak je contact met je vrienden. Het is een revolutionair analoog apparaat waarbij je elkaar echt kunt ervaren! Check de Experience Tube op de video hieronder!

Baby 0tters kun niet zwemmen. Dat moeten ze leren van hun moeder. Bekijk op onderstaand filmpje de eerste zwemles van deze kleine ottertjes.

Kun je niet slapen en kamp je met slaapproblemen, dan is de slaaptechniek van Dr. Andrew Weil uitkomst. Je moet elke dag even oefenen, maar heb je de techniek eenmaal onder de knie, dan lig je binnen 60 seconden te pitten. Het gaat om de zogenaamde 4-7-8 breathing method. Op onderstaande video geeft hij een korte uitleg over deze slaaptechniek

Schaap speelt rugby

Een bedrijf uit IJsland heeft een slimme manier bedacht om het automobilisten snelheid te laten minderen. Een graffiti zebrapad.

graffiti zebrapad
Bron foto: Viral Things

Met wie spreek ik!

Met wie spreek ik?
Bron foto: Bits and Pieces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *