Opmerkelijke Zaken, week 40– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 40– 2022 gaat het over een drummachine, het gebakken ei, de was, een bijzondere fagot en het ballet ABC. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

De ER-99 is instrument dat je op je computer kunt bespelen. Het is gebaseerd op de beroemde Japanse drummachine uit de ’80’er jaren de: Roland TR-909.

Met Ecograder kun je checken hoe groen een website is en hoeveel impact die site op het milieu heeft. Dit doet Ecograder door in kaart te brengen hoe groot de CO2 uitstoot elke keer als de site wordt bezocht.

Kinopio is een online tool om je gedachtenbrei en hersenspinsels in beeld te brengen ideeën. Op deze manier lukt het je beter om moeilijke problemen op te lossen te brainstormen, te onderzoeken, te plannen en ideeën uit te werken. Kinopio werkt zoals je brein werkt.

Op de site Chrome Music Lab kun je een experiment doen met tekeningen en geluid. Dit experiment is geïnspireerd op Wassily Kandinsky, een kunstenaar die schilderen vergeleek met muziek maken. In dit experiment verandert alles wat je tekent in geluid.

Ooit een vinylplaat onder een microscoop gezien? Op onderstaande video zie je de naald in groef.

Ode aan het gebakken ei. Het is werk van ontwerper Stephen Hutchings.

The Laundy Lab is het Historisch Museum van de Was. Het is een Youtube kanaal met Britse tv-advertenties en -programma’s over wasproducten, wasmachines, wasdrogers, stoomstrijkijzers, stofzuigers en nog veel meer huishoudelijke producten uit de jaren vijftig. Hieronder twee prachtige voorbeelden.

Muzikant Richard Bobo heeft een houtblazersinstrument gemaakt dat lager dan lage tonen kan spelen en en groter is dan een volwassen mensen. het gaat om de subcontrafagot oftewel de subcontrabassoon.

Australische balletdansers dansen op spitzen dansen en beelden elke letter van het alfabet uit.

Het duo Toasters ‘N’ Moose is al sinds 1979 actief. In 2011, al een tijdje geleden dus, brachten ze hun hitsong Taste The Biscuit uit.