Opmerkelijke Zaken, week 40 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 40 – 2021 gaat het over een GPS artiest, een slecht gebit, opblaasbaar meubilair en instagram kunst. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

GPS doodles toont kunst van een GPS artiest.

Op Color Wander verspreiden kleuren zich over het scherm

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Op onderstaand filmpje zie je de to do list van de wereld om dat voor elkaar te krijgen. En er gaan stemmen op om er een 18 aan toe te voegen, de bevolkingsgroei een halt toe te roepen. Check de 17 doelen op de World’s To Do List.

Wist je dat ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders geen geld voor de tandarts hebben. Ze hebben vaak een slecht gebit slecht omdat ze mondzorg eenvoudigweg niet kunnen betalen. En als je geen mondzorg krijgt, krijg je op den duur een slecht gebit. Maar hoe moet je je gebit laten onderhouden als je geen geld voor de tandarts hebt? Op de site Berooid.nl is een aantal mogelijke oplossingen op een rijtje gezet.

geen geld voor de tandarts

Paperboyo uit Zwitserland maakt Instagram kunst van bestaande foto’s. Hieronder een voorbeeld.

Opblaasbaar meubilair in knalkleuren dat niet kapot te te krijgen is. Via If it’s hip it’s here

Elk jaar op 15 mei is het feest in Gubbio (Italië. Dan wordt aan de vooravond van de herdenking van de sterfdag van de patroonheilige Sant’Ubaldo van Gubbio de Corsa dei Ceri, gehouden. Dat is een wedloop door de straten van Gubbio ter ere van drie patroonheiligen. Beelden van de heiligen worden op drie houten kaarsen (ceri) geplaatst die meer dan 400 kilo wegen. De ceri worden door een groep mannen door de straten van Gubbio gedragen. Ze brengen de ceri naar van de basiliek van Sant’Ubaldo, hoog op de berg Ingino. Hieronder is een video te zien met beelden van deze wedloop.