Opmerkelijke Zaken, week 40 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 40 – 2020 gaat het over dinosaurussen, een vrolijk kerkhof, kassabonnetje van Spotify en gebarentaal. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Waar ter wereld leefden er vroeger dinosaurussen? In Amsterdam, China of Kenia. Check het op de wereldbol.

Bekijk de lettertypes van beroemde jazzmuzikanten.

Bevroren gebakken eieren. Ze zijn echt te koop! Gekker moet het niet worden.

Er zijn allerlei varianten op Spotify. Zo is er Forgotify, waarmee je nummers kunt streamen die nog nooit op Spotify zijn afgespeeld. Opslagify rekent uit hoeveel oplagcapaciteit je nodig hebt om je playlists van Spotify te bewaren als mp3’s. En nu is er ook Receiptify, dat een lijstje van jouw meest beluisterde liedjes op Spotify presenteert als een kassabonnetje van de supermarkt. Waarom weet niemand, maar leuk is het wel!

Bauhaus in een animatie van Verena Stippe.

Het dorpje Sâpanta in Roemenië is wereldberoemd vanwege het vrolijke kerkhof. De grafzerken zijn geschilderd in vrolijke kleuren en er staan allerlei spreuken en verhalen over de doden in het graf. De reden van overlijden staat afgebeeld op een tekening voorzien van een humoristische tekst. Lees er meer over op Amusing Planet en bekijk hieronder twee voorbeelden.

vrolijke kerkhof
Grafzerk op het vrolijke kerkhof. Bron afbeelding Aw58 via Wikipedia
vrolijke kerkhof
Bontgeschilderde grafzerk. Bron afbeelding Aw58 via Wikipedia

Groeiend gras…. saai om naar te kijken. Maar onderstaande video laat zien dat gras dat aan het groeien is, super spannend is om naar te kijken.

Gebarentaal is een manier van visuele communicatie door middel van handgebaren en andere soorten lichaamstaal. Er zijn meer dan 200 verschillende gebarentalen en dialecten in de wereld! Gebarentaal heeftvaak minder te maken met de gesproken taal dan je zou verwachten de verschillende gebarentalen hebben een complexe en rijke geschiedenis, en grammatica. Lees meer over gebarentaal in het blog van Europeana. En bekijk hieronder een poster in gebarentaal voor safe sex van de British Deaf Association: The best lovers are good with their hands. Protect yourself from HIV and AIDS.

gebarentaal
Gebarentaal. Bron afbeelding: Welcome Collection

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *