kettingzaag

Opmerkelijke Zaken, week 40 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 40 – 2019 gaat het over robots van textiel, liedjes voor een Chihuahua, nutteloze machine, een Picardieglas accessoire en Mr. W. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 40 – 2019

Balletje trappen? Moeilijker dan je denkt!

Luister naar alle toevoegingen en wijzigingen in Wikipedia.

Swimbly: the Airbnb voor zwembaden.

Het Picardieglas is zo doodgewoon, dat iedereen wel een exemplaar in de kast heeft staan. Deze drinkglazen worden gemaakt door het bedrijf Duralex. In 2015 bestond Duralex 70 jaar en het Franse 5.5-designstudio maakte, om dit te vieren, 70 accessoires voor een Picocardieglas. Hieronder een accessoire waarmee je van zo’n glas een puntenslijper met opvangbak kunt maken.

De Digital Attack Map is een live weergave van de cyberaanvallen over de hele wereld.

Digital Attack Map

Waarom gebruik jij je armen niet?

Kunstenares Hah Jeong-hee maakt robots en speelgoed van textiel. Meestal gebruikt ze vilt en ze houdt van de kleur rood.

Hand aangedreven kettingzaag. Lekker low tech!

kettingzaag
Afbeelding via: Manshed

Leren fietsen is best lastig. Zeker als je al wat ouder bent. In 1979 moest Kermit de kikker leren fietsen voor The Muppet Movie. Dat ging niet van een leien dakje. Kijk zelf maar.

De Australische kunstenaar David Morrell maakt knikkerbanen. Geen gewone knikkerbanen, maar kunstwerken van ijzerdraad. Je kunt de kunst kopen of ze bekijken op You Tube. Dat is veel goedkoper natuurlijk. Bekijk hieronder alvast wat gratis kunst.

The Elegent Oxford kocht voor $15,- een paar tweedehands leren schoenen en knapte ze op. Je hoeft niet rijk te zijn om er sjiek uit te zien!

Malinda Herman houdt van haar hondje, een Chihuachua en van haar kat. Ze zingt er regelmatig een liedje voor. Luister naar You are my sunshine met als achtergrondzangeres de kat.

Een enorm nutteloze machine. Altijd handig natuurlijk!

Mr. W. voelde zich lange tijd onbegrepen, totdat hij werd hij geaccepteerd. Eindelijk voelt hij zich nuttig! Mooie reclame uit 2008. Via Adteachings.

Muziek op de elektrische tandenborstel. Het Device Orchestra speelt Wannabe van The Spice Girls.

In Belgisch Limburg kun je fietsen door de bomen. Het fietspad in Hechtel-Eksel is een boomtopfietspad met een stijgingspercentage van 3 á 4 procent, waardoor je uiteindelijk op een hoogte van 10 meter uitkomt en het lijkt of je hoog door de bossen fietst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *