gek geld

Opmerkelijke Zaken, week 40 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 40– 2018 gaat het over het museum van de maan, gek geld, oude mensen met tattoo’s en ijzeren jurken. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 40 – 2018

Live pijlstaartinktvissen bekijken op de octopus Live Camera.

Met de app Hybridizer kun je nieuwe dieren samenstellen.

Mary Don’t You Weep is een nummer van Prince. Het dateert uit 1983 en is opnieuw uitgegeven en richt zich op impact van het gevaar van vuurwapens. Het staat op het ‘nieuwe’ album van Prince Piano & A Microphone 1983.

Op The Vault of the Atomic Space Age vind je van alles over kunst, fashion, design, technologie, architectuur uit ’the atomic spage age’. Ook op Facebook.

space age

Roger Moore was niet alleen een acteur, maar ook zanger. Luister naar Where Does Love Go uit 1965.

De Britse kunstenaar Luke Jerram het museum van de Maan gemaakt.  Dit is een sculptuur van de maan met een diameter van zeven meter . De maan wordt van binnenuit verlicht. Deze kunstmaan lijkt net echt en is nagamaakt aan de hand van foto’s van de NASA. Hieronder zi je een video.

Het beste karaoke optreden, ooit!

Funny Money is de naam van een verzameling kunstwerken van Josh Usmani. Hij maakt van bankbiljetten bijzondere kunstwerken. Hieronder twee voorbeelden van dit gekke geld.

gek geld
Afbeelding via Naji art scene
gek geld
Afbeelding via Naji art scene

Trump sokken.

Trump sokken
Afbeelding via Postmodern jpg

Je bent nooit te oud voor een tattoo. Het project TattooAge. Nooit te oud werden 25 ouderen van 65 jaar en ouder gefotografeerd. Ze showden hun tatoeages in hun huiskamer. Het project vertelt de prachtige verhalen achter de tatoeages, maar ook worden een aantal beelden bijgesteld. Hieronder kun je het verhaal van Hans bekijken.

De doedelzak… Ook een instrument in de Indiase muziek!

Bekijk de Paco Rabanne Metalen jurken die in 1969 gepresenteerd werden aan het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *