Opmerkelijke Zaken, week 4 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 4 – 2024 gaat het over spelletjes, zoekresultaten, artistieke boterhammen en obesitas. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

De leukste plek op het internet is the nicest place.

Leuk spelletje: Kun je in 20 vragen erachter komen wat het is? Speel Quizzle.

Nog een spelletje. Klik op de kleur en niet op het woord. Zeker weten dat je het fout doet!

Gratis te downloaden: een breipatroon voor een trui met de omslag van de iconische Penguin boek van George Orwells 1984.

Het kunstgebit van Winston Churchill wordt aangeboden op een veilling. Het zal nar zal naar verwachting zo’n €10.000,- opbrengen. Churchill, de Britse premier tijdens de Tweede Wereldoorlog, had verschillende bovenprothesen die op goud waren gemonteerd. Via CNN.

Sasama smeert boterhammen op artistieke wijze. Want ‘Toast art is my breakfast’. Check haar Instagramaccount.

De resultaten van zoekmachine Google worden steeds slechter omdat het internet wordt overspoeld met rommel van SEO-bedrijven en affiliate-linksites. Dat concludeert een groep Duitse onderzoekers. die een jaar lang de 7392 product reviews hebben bestudeerd op Google, Bing en DuckDuckGo. Via The Register.

Domino’s Pizza lanceert een prototype van de Domino’s dxb. Dit is een bezorgfiets met daarop een pizza-oven met ventilator en een schokdempingsysteem.

We willen gewoon typen op een echt fysiek toetsenbord en niet op zo’n smartphone schermpje. Daarom komt er Clicks. Nu alleen nog voor de iPhone, maar misschien ook voor al die andere merken.

Volgens een rapport uit maart van de World Obesity Atlas zal in 2035 meer dan de helft van de wereldbevolking (51%, oftewel ruim 4 miljard mensen) aan obesitas lijden. De totale kosten voor de behandeling van ziekten die verband houden met obesitas zullen naar schatting 4 miljarden dollar per jaar bedragen. Nu hebben er ongeveer 3,12 miljard mensen overgewicht en dat is 39% van de wereldbevolking. Het land waar de meeste mensen obese zijn, is Nauru. Daar is op dit moment bijna 60% van de bevolking veel te zwaar.

obesitas