Opmerkelijke Zaken, week 4 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 4 – 2022 gaat het over het treinverkeer in Nederland, een broodrooster van bakstenen, Rio de Janeiro in kaart gebracht en een rijdende schoen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Ontsnap uit dit doolhof.

Wat is een aardappel in het Engels? Yes, Potato.

op Discover Quickly kun je aan de hand van je Spotify playlists nog meer mooie muziek ontdekken.

Op de interactieve kaart Restor zijn projecten van over de hele wereld n kaart gebracht aar mensen bezig zijn om de natuurlijke ecosystemen te herstellen of in stand te houden. Het behoud en herstel van ecosystemen is een cruciaal onderdeel van de bescherming en het behoud van de biodiversiteit en kan helpen bij het voorkomen van verdere klimaatverandering.

Imagine Rio is een overzicht met diverse kaarten Rio de Janeiro. De kaarten zijn gemaakt aan de hand vans stadsgezichten gemaakt door kunstenaars, kaarten van cartografen en plattegronden van architecten of stedenbouwkundigen. Zij kijken allemaal op een andere manier tegen de stad aan en dat is allemaal op deze website verzameld.

De Cosmo Electric Guitar van Versio Instruments is een bijzondere elektrische gitaar. Hij ziet er anders uit en met behulp van een magnetisch systeem kun je gemakkelijk de pickups verplaatsen.

Kunstenaar Rodney Harris heeft een voorliefde voor baksteen. Hij maakt bankstellen, broodroosters, gordijnen, waslijnen en nog veel meer van baksteen.

broodrooster
wasbak

Via Direct Bahn Guru kun je checken vanaf welk treinstation je direct naar een bepaalde bestemming kunt reizen zonder over te stappen. En op onderstaand filmpje is het treinverkeer in Nederland gedurende 24 uur in kaart gebracht.

Deze gigantische schoen werd geplaatst als rijdende reclamezuil bij Victor’s Shoe Repair in Burbank, Californië. Op Roadarch vind je nog meer reusachtige schoenen

Rapper Tommy Cash uit Estland presenteert een nieuwe Ikea bank. De bank lijkt op een aantal aan elkaar geplakte broodjes. De bank heeft hij Ikea Loafa en er is ook bijpassend vloerkleed bij gemaakt. De stukken zijn ontworpen door kunstenaar Gab Bois en er wordt onderzocht of Ikea het ook echt aan hun collectie wil toevoegen. Via Design Boom.

Ikea sofa

Dat was het weer! Kijk naar The End

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *