Opmerkelijke Zaken, week 4– 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 4– 2021 gaat het over katten en beton, swingend instrumentaal protest, de jacht naar plastic tasjes en heel veel Slow TV. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Luister naar de bomen in het bos op Tree.fm.

De Snatchelator is een een uitvinding van Taylor Mali uit Brooklyn. Met deze uitvinding kun je een plastic tas die in de takken van een boom vast is komen te zitten, er uit halen. Nu loopt Mali in zijn vrije tijd door de stad en gaat op jacht naar plastic tasjes.

Katten en beton zijn verzameld op het Instagram account Cats of Brutalism

In Northumberland, Engeland vind je de dodelijke tuin. Alle planten zijn giftig voor mensen. Eet je de bessen of raak je de bladeren aan, dan kun je sterven. De Poison Garden maakt deel uit van Alnwick Castle en je vindt ongeveer 100 beruchte dodelijk planten. Van zwarte nachtschade tot hemlock. Bekijk hieronder de video van Great Big Story.

De mooiste verzameling concept auto’s vind je op de website Old concept cars. Deze Pininfarina, Model X uit 1960 is natuurlijk een plaatje. Daaronder nog zo’n pareltjes: de Ghia Steamline X of kortweg de Gilda uit 1955.

Walk Tall: Een swingend instrumentaal protestnummer van The Cannonball Adderley Quintet. Laat je er niet onder krijgen!

Met het Umbrellaship kun je zeilen op het land. Het is een uitvinding van Sena Clara Creston. Het is een een interactieve kunstmachine die gebaseerd op haar fantasie die ze had in haar kindertijd.

Wil je even onthaasten? Bekijk dan de de Slow TV Map. Dit is een interactieve kaart met links naar slow TV videos. Zo vind je een video van 10 uur lang met beelden van een zonsondergang op Mahai’ula Beach, Hawaï, of een video van meer dan 7 uur met beelden van de vlucht van Dublin naar Philadelphia of onderstaande 11 uur durende video van een zeiltrip in de Indische Oceaan.